Seďa (ČSSD): Výzva k zastavení jmenování ředitele Slováckého divadla

19.09.2014 17:07

Podle informací má Rada města Uherské Hradiště na svém nejbližším zasedání rozhodnout o jmenování nového ředitele Slováckého divadla (SD), který byl vybrán výběrovou komisí. Na základě zjištěných informací radu města žádáme, aby jmenování nového ředitele zastavila.

Seďa (ČSSD): Výzva k zastavení jmenování ředitele Slováckého divadla
Foto: Daniela Černá
Popisek: Antonín Seďa, poslanec ČSSD

Důvody pro tento krok jsou následující:

1. Současní zastupitelé města nebyli informováni o provedené veřejnoprávní kontrole č.2/2013, ani o jejím výsledku. Mimo jiné ve SD nebyly doposud odstraněny závažné problémy, na něž upozorňovaly předchozí kontroly z let 2009 a 2010. Zastupitelstvo města Uherské Hradiště nebylo informováno o podmínkách výběrového řízení, ani o doporučeních vzešlých ze zprávy z provedeného auditu.

2. Auditorská zpráva z října 2013 upozorňuje na problémy v ekonomických procesech i v organizační struktuře divadla. Zároveň audit dává doporučení k výběrovému řízení na ředitele divadla.

3. Koncepce řízení a rozvoje SD, kterou předložil vítěz výběrového řízení nezahrnuje doporučení z auditu či z proběhlé veřejnoprávní kontroly. V řídícím týmu SD navrhovaném předloženou koncepcí schází mimo jiné pozice hlavního ekonoma a striktní rozdělení funkcí ředitele divadla a uměleckého ředitele. Koncepce neodráží současný stav SD a nezaručuje vyřešení jeho současných problémů.

4. Rada města by již před blížícími se komunálními volbami neměla dělat zásadní rozhodnutí nejen v personálních otázkách, ale ani v rozhodnutích, které budou mít výrazné finanční dopady na rozpočet města či na fungování příspěvkových organizací, jejichž je zřizovatelem.

Ing.Antonín Seďa,
předseda Klubu zastupitelů za ČSSD

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Antonín Seďa - profil

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

6:16 Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Baťově kanálu.