Seďa (SOCDEM): ČSSD se mění v SOCDEM

21.06.2023 11:17 | Komentář

Politika je tvrdá dřina, pokud se dělá se zápalem a poctivě. A v každé fungující demokratické společnosti si občané vybírají své zástupce s tím, že jejich zástupce - politik bude hájit jejich zájmy. O tom má být politika.

Seďa (SOCDEM): ČSSD se mění v SOCDEM
Foto: archiv A. Seďa
Popisek: Antonín Seďa

Vstupoval jsem tehdy jako devětadvacetiletý do ČSSD v listopadu 1989 a prožil jsem s ní mnoho dobrého i zlého. Zejména v období let 1990 až 1996 byla sociální demokracie považována za zbytečnou, protože tehdy se stranictví jaksi nenosilo. Od roku 1994 jsem 24 let působil coby zastupitel města Uherské Hradiště a v letech 2002 až 2017 jsem měl tu čest hájit zájmy spoluobčanů v poslanecké sněmovně. Od té doby nejsem ani v zastupitelské ani ve stranické funkci.

Anketa

Je třeba, aby si bezpečnostní složky dávaly pozor na Rusy, kteří u nás žijí?

14%
86%
hlasovalo: 21921 lidí

Po červnovém sjezdu změnila ČSSD název, logo i barvu a přejmenovala se na Sociální demokracii. Přestože si nemyslím, že tyto změny zvrátí nedůvěru občanů vůči politice SOCDEM, troufám si tvrdit, že její politika nyní schází v poslaneckých lavicích.

SD má kvalitní program, má dlouhodobou vizi, kam by naše společnost i Evropa měly směřovat, má řadu velmi schopných členů a sympatizantů, kteří program uvádí či mohou uvádět v praxi. Teď je třeba přesvědčit občany-voliče, že hájit udržitelný rozvoj, sociální stát, kvalitu a dostupnost veřejných služeb zvládá pouze sociální demokracie.

Politika je běh na dlouhou trať. A každý politik ví, že získat ztracenou důvěru široké veřejnosti je velmi obtížné. Zejména pro mimoparlamentní strany. Přesto, či právě proto je třeba se o to pokoušet a s podporou členské základny, jejich rodinných příslušníků, sympatizantů i tvrdého jádra aktivně působit v naší dnes těžce zkoušené společnosti. Je třeba nejen kritizovat, ale zejména navrhovat konkrétní řešení na aktuální problémy občanů, České republiky, Evropské unie i světa. A to prosím na všech úrovních, od komunální přes krajskou a celostátní politiku až k té „vzdálené“ bruselské politice.

Článek byl převzat z Profilu Ing. Antonín Seďa

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip (KSČM): Koruna

4:31 Filip (KSČM): Koruna

Připomínám si ústavní slib nejen prezidenta republiky, ale také těch, kteří vykonávají funkce poslan…