Šedivý (KSČM): O Magdě Vašáryové, předsedovi Babišovi a zastupiteli Dědičovi

01.03.2017 4:29

Nová doba a s ní zkracování nastalo nejen v Hrabalových Postřižinách. Tam si zkrátila vlasy paní správcová a koňům ustřihli ocasy. Zkracovat by chtěl po sjezdu ANO také předseda Andrej Babiš.

Šedivý (KSČM): O Magdě Vašáryové, předsedovi Babišovi a zastupiteli Dědičovi
Foto: archiv kandidáta
Popisek: Kandidát do senátních voleb ve volebním obvodě 13.Tábor Ladislav Šedivý (KSČM)

Ten navrhl zkrácení stavů senátu a poslanecké sněmovny a míní, že by stačilo místo 281 poslanců a senátorů jen 101 poslanců.

Touto tezí ministra financí se zřejmě inspiroval také táborský zastupitel za ODS František Dědič. Na březnové zastupitelstvo vznesl materiál, budiž zkráceno vedení města a z tří místostarostů jsou jen dva, přičemž šel razantněji dále. Radu města si nepřeje devítičlennou, nýbrž jen sedmičlennou.

V principu by se s ním dalo souhlasit. Rok po rozpadu radniční koalice Tábor 2020, ANO, ČSSD a JINAK! nedošlo ani k minimální dohodě na základních principech a cílech dalšího rozvoje města. Ba co víc, usnesení rady města na toto téma někteří radní otevřeně v tisku napadají a necítí se jím být vázáni. Město funguje jaksi samospádem a na radnici i v samosprávě vládne chaos a nekoncepčnost.

Jenomže Dědičův návrh, který se mnou neprojednal, postrádá to podstatné. Koncensus alespoň většiny politických stran a hnutí a také dohodu, kteří že místostarostové a radní dělají svou práci natolik špatně, že si potřebují odpočinout na střídačce. A pokud se dosud bývalá radnice nedohodla po rozpadu na základních formách spolupráce, je naděje na dohodu u zkracování stavů samosprávného aparátu velmi mizivá. Navíc je možné predikovat, že oni rozhádaní bývalí koaličníci mají stále v zastupitelstvu většinu.

V každém případě současné vedení města i samospráva potřebuje zásadní změnu. A to ve prospěch rozvoje Tábora, uspokojování veškerých potřeb města, zejména investiční výstavby, a v neposlední řadě samozřejmě také občanů. Dědičův návrh je ovšem podle mého jen jakýmsi plácnutím do větru bez racionálního základu. Jak to tak vypadá podle výše řečeného, současnou krizi táborské radnice mohou vyřešit jen komunální volby v příštím roce.

Ještě si neodpustím poněkud osobní poznámku. Zastupitel František Dědič, hnán cílem kdysi táborskou městotvornou stranu ODS posunout na žebříčku sympatií voličů co nejvýše, často přichází s návrhy, které netrpí příliš realitou. V horším případě se některá jeho vystoupení dají spíše klasifikovat jako obstrukce, než jako konstruktivní iniciativa k řešení problémů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

7:02 Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům Filipa Turka (Motoristé sobě).