Sedláčková (SNK ED): Posviťme si na EU

29.04.2014 11:37

„Posvítíme si na euronesmysly,“ hlásá Petr Mach ze strany Svobodní na svém zeleném volebním letáčku. Jako vždycky, a to opravdu není u korunního prince Václava Klause velké překvapení, je volební letáček Petra Macha plný „euronesmyslů“, tedy přesně řečeno „výmyslů“ Petra Macha o EU.

Sedláčková (SNK ED): Posviťme si na EU
Foto: Archiv
Popisek: Olga Sedláčková

S tím se ve skutečnosti nedá nic moc dělat, na volebním letáku si každá strana v podstatě může říkat co chce a může voliče lákat na jakákoli hesla. Dobrým příkladem z nedávné doby jsou třeba VV, tedy strana, která nás chtěla zbavit dinosaurů, ale dopadlo to nakonec úplně jinak.

V České republice je ale skutečně potřeba pořádně si na EU posvítit. Petr Mach může šířit mezi občany České republiky své bajky o "euronesmyslech" = eurovýmyslech především a hlavně proto, že informovanost o Evropské unii a jejích aktivitách je v České republice zoufale malá. A tohle je potřeba změnit. Je potřeba dostat EU jako instituci do povědomí lidí, ukázat českým občanům co pro ně EU dělá nebo může udělat. Ukázat jak EU a její organizace vlastně fungují. Vysvětlit lidem jaká je pozice našich vládních představitelů a našich evropských poslanců, vysvětlit a objasnit veřejnosti jak mohou např. ovlivňovat agendu EU. A určitě je třeba naučit EU mluvit jazykem většiny jejich obyvatel- takz. . „euromluva“ může hodně lidí odradit od toho, aby se vůbec o aktivity EU zajímali.

Na EU si tady v České republice tedy opravdu potřebujeme mnohem lépe posvítit. Občané České republiky si zaslouží být daleko více a lépe informováni o EU. Zatím informováni nejsou a to je rozhodně nutné změnit.

Mgr. Olga Sedláčková, MBA
kandidátka do EP č. 2 za SNK ED

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Olga Sedláčková - profil

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice