Sehnal (APB): Lidé musí mít možnost pracovat v místě bydliště

02.07.2021 13:51

Piráti řídí Prahu velmi špatně a díky tomu můžeme vidět, jak by tato strana vedla celou zemi. Stačí se podívat na příklad územního plánování, které řeší jen zelené zóny, ale nemyslí na pracovní místa.

Sehnal (APB): Lidé musí mít možnost pracovat v místě bydliště
Foto: Hans Štembera
Popisek: Aliance pro budoucnost představila svůj program do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR 2021

Současné vedení vůbec nemyslí na zásadní problémy, které dále bobtnají. Praha se připravuje na přijetí platnosti metropolitního územního plánu a ten plán řeší pouze urbanistickou část. Tedy jestli dům má mít pět nebo deset pater, ale vůbec nepracuje s hustotou pracovní síly.  

Vedení Prahy se zabývá jen tím, jak nové domy budou vysoké a aby mezi nimi byly pásy zeleně. Vůbec ale nepohlíží na to, kolik lidí v té dané městské části bydlí a kolik z nich tam i zároveň pracuje, takže tu máme tzv. pyžamová města, jako je Jižní město, kde 80 - 100 tisíc obyvatel jen přespává a jezdí do centra za prací.

Kdyby metropolitní plán sestavovali moudří a zkušení lidé, měl by naopak počítat s tím, že kolem Jižního města by se měly vytvářet tzv. šedivé zóny pro výrobu, pro nerušící výrobu apod., aby se lidem umožnilo zaměstnat pokud možno v místě bydliště

Radní by měli dbát na to, aby na každý jeden postavený byt v Praze vzniklo nejméně jedno pracovní místo, které umožní aspoň jednomu z rodičů pracovat v blízkosti bydliště.

Ing. Pavel Sehnal

  • Praha bez chaosu
  • zastupitel měst. části

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Tomáš Czernin byl položen dotaz

Válka na Ukrajině

Pane senátore, opravdu věříte tomu, že má Ukrajina šanci Rusko porazit, a že ji USA a ostatní budou podporovat do nekonečna? Nechápejte mě špatně, přeji si, aby Ukrajina Rusko porazila, ale myslím, že je to dost nereálná vize. A co mě ještě na vašem komentáři zarazilo je, že v něm vůbec nepíšete o m...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kavij (KSČM): Fialova vláda nakoupila zakázaný bílý fosfor. Mainstream nic neřekne?

4:31 Kavij (KSČM): Fialova vláda nakoupila zakázaný bílý fosfor. Mainstream nic neřekne?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nákupu bílého fosforu, jehož použití ve válečných k…