Sehnalová (ČSSD): Domeček v Lahovičkách je pěkným příkladem individuální péče o klienty s autismem

22.05.2016 7:36

Olga Sehnalová včera navštívila chráněné bydlení.

Sehnalová (ČSSD): Domeček v Lahovičkách je pěkným příkladem individuální péče o klienty s autismem
Foto: sehnalova.cz
Popisek: Europoslankyně Olga Sehnalová

Při své návštěvě Prahy zavítala poslankyně Evropského parlamentu Olga Sehnalová i do pražské části Lahovičky. V jednom ze zdejších domů, takzvaném Domečku, totiž sídlí domov pro dospělé občany s autismem, který poslankyně navštívila a seznámila se s jeho provozem. 

V Domečku v Lahovičkách dnes žije šest klientů, i když zájem o místa je mnohem větší. Cílem sdružení Autistik je vytvoření chráněného bydlení, které by se blížilo rodinnému prostředí s přihlédnutím k individuálním potřebám uživatelů, v České republice nicméně zatím existuje pouze minimum obdobných zařízení.

"Domeček v Lahovičkách je pěkným příkladem toho, jak může vypadat individuální péče o klienty s autismem v prostředí, ke kterému si postupně budují potřebnou důvěru. Ta je u tohoto typu postižení zásadní. Jako inspirace může Domeček v Lahovičkách posloužit i v dalších regionech, kde tento druh péče zatím dostupný není" poznamenala Olga Sehnalová.

Autismus zahrnuje široké spektrum poruch, které člověka ovlivňují v různé míře. Vrozená porucha některých mozkových funkcí způsobuje, že člověk plně nerozumí tomu, co vidí, slyší a prožívá. Ve světě si proto vytváří svá vlastní pravidla a specifické vzorce chování. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

9:05 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

Drtivá většina politiků se shodne na tom, že demokracie je nejlepší formou politického života lidské…