Sehnalová (ČSSD): EP se přípravou zprávy k dvojí kvalitě přihlásil k důležitosti tohoto tématu

20.01.2018 16:14

Olga Sehnalová jmenována zpravodajkou Evropského parlamentu ke dvojí kvalitě.

Sehnalová (ČSSD): EP se přípravou zprávy k dvojí kvalitě přihlásil k důležitosti tohoto tématu
Foto: sehnalova.cz
Popisek: Europoslankyně Olga Sehnalová

Evropský parlament bude v letošním roce připravovat nelegislativní zprávu k tématu tzv. dvojí kvality výrobků. Hlavní zpravodajkou bude česká europoslankyně Olga Sehnalová (ČSSD, S&D), která na téma na půdě EP dlouhodobě různými aktivitami upozorňuje. Usnesení Evropského parlamentu tak bude vůbec prvním komplexním dokumentem, který připraví k tématu některá z institucí EU. Reagovat bude mimo jiné na soubor pokynů k uplatňování právních předpisů EU v oblasti potravin a ochrany spotřebitele v případech dvojí kvality výrobků, které 26. září loňského roku zveřejnila Evropská komise, ale také na dosavadní průzkumy, které byly uskutečněny už v desítce zemí EU.

"Evropský parlament se přípravou zprávy, která bude věnována čistě dvojí kvalitě, přihlásil k důležitosti tohoto tématu. Své zpravodajství beru jako další krok, který navazuje na mé dosavadní aktivity, kdy jsem na dvojí kvalitu v posledních letech více či méně úspěšně poukazovala v různě tematicky zaměřených zprávách. Hlavní výzvou bude přesvědčit kolegyně a kolegy na západ od našich hranic nejen, že něco jako dvojí kvalita existuje, a že je na čase zastavit klamání spotřebitelů, ať už jsou odkudkoliv. Ale hlavně, že se shodneme na účinných nástrojích, jak dvojí kvalitu řešit," uvedla europoslankyně Olga Sehnalová.

Poslankyně tento týden zahájila první konzultace, v rámci přípravy zprávy se chce postupně sejít s dozorovými orgány, spotřebitelskými organizacemi, výrobci, obchodníky, ale také s odbornou veřejností v České republice a v Bruselu. Přijetí zprávy se očekává před letními prázdninami. Podílet se na ní budou vedle Výboru pro vnitřní trh a ochranu spotřebitelů, kde zasedá Olga Sehnalová, také výbory pro veřejné zdraví a bezpečnost potravin a zemědělský výbor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.