Sehnalová (ČSSD): Malý návod pro všední den

23.03.2015 10:31

Podomní prodej nemá v České republice dobrou pověst a řada měst a obcí na to zareagovala jeho zákazem na svém území. Před pár dny jsem byla přesto svědkem asi vcelku běžné situace, kterým jsou přes tyto zákazy vystaveni osamělí lidé doma.

Sehnalová (ČSSD): Malý návod pro všední den
Foto: sehnalova.cz
Popisek: Europoslankyně Olga Sehnalová

Byla jsem na návštěvě u své maminky, když kolem páté odpoledne u dveří zazvonil dobře oblečený mladík. Žoviálně začal konverzaci dotazem, že máme velké dveře, jestlipak u nás bydlí obr? (Zřejmě lekce z příručky Jak navázat přátelský kontakt.) Na mou otázku, co si přeje, velmi suverénně pravil, že jde zkontrolovat měřiče a odběrná místa pro dodavatele energií. Pravda, poněkud ho zaskočilo, že jsem po něm chtěla nějaký doklad totožnosti. "Jistě, jistě," začal překotně kramovat ve své složce a vytáhl jakousi průkazku. A ejhle. Obchodní zástupce firmy XY-Energy. "Jdete nám tedy nabízet služby nového dodavatele," ještě jsem se ujistila. "Ano, ale českého!" snažil se zachránit situaci náš prodejce. "Nemáme zájem a pokud to nevíte, ve městě platí zákaz podomního prodeje. Městská policie Vám to ale vysvětlí možná lépe než já." Mladík se rychle odporoučel. Musím říci, že se opravdu mnoha lidem nedivím, že se tváří v tvář suverénnímu vystupování těchto hochů neubrání. Vypadají tak seriózně a mile. A tak jedna rada, která Vám může pomoci skutečně zjistit, o co jde, zní: nechte si od neznámého a nezvaného návštěvníka, ať už říká cokoliv,  předložit průkaz zaměstnavatele s průkazem totožnosti. Získáte tím trochu času se nadechnout, než řeknete ono osudové: "Jen pojďte dál..."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Olga Sehnalová - profil

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce