Sehnalová (ČSSD): Se studenty a veřejností o Evropské unii

24.02.2018 19:20

Ve zcela zaplněném Divadle na cucky v Olomouci včera poslankyně Evropského parlamentu Olga Sehnalová diskutovala se svými kolegyněmi Kateřinou Konečnou a Michaelou Šojdrovou o tom, jak funguje Evropská unie, jak pracuje Evropský parlament a svých aktivitách.

Sehnalová (ČSSD): Se studenty a veřejností o Evropské unii
Foto: sehnalova.cz
Popisek: Europoslankyně Olga Sehnalová

Diváky v publiku, mezi nimiž byli především studenti škol z Olomouce, Prostějova a Ostravy, zajímala domácí i evropská témata - například problémy s čerpáním evropských dotací, zemědělská politika, možnost přijetí eura v České republice či probíhající diskuze o vystoupení z Evropské unie. Studenti se zajímali i to, jak by měla vypadat osvěta a informace o EU, bez kterých je složité vést věcnou diskuzi o EU.

Seminář Fakta versus mýty o EU organizuje Národní parlament dětí a mládeže ve spolupráci s Informační kanceláří EP již po několikáté, pokaždé v jiném městě ČR. Seminář je určen především mladým lidem a má dvě části - v první mluví zástupce Informační kanceláře EP o fungování Evropského parlamentu prostřednictvím mýtů o EU, druhá zahrnuje diskuzi s poslanci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace