Sehnalová (ČSSD): Vítám schválení novely zákona o o ochraně spotřebitele

16.03.2015 20:01

Česká vláda dnes schválila návrh novely zákona, předložený Ministerstvem průmyslu a obchodu, kterým se mění zákon o ochraně spotřebitele a další zákony.

Sehnalová (ČSSD): Vítám schválení novely zákona o o ochraně spotřebitele
Foto: sehnalova.cz
Popisek: Europoslankyně Olga Sehnalová

Návrh zavádí systém mimosoudního řešení sporů – konciliaci - která urychlí a zjednoduší urovnávání sporů mezi spotřebiteli a prodejci či výrobci. Rozšiřuje též kompetence České obchodní inspekce v boji proti nekalým prodejním praktikám – tzv. šmejdům, v rámci ČR i EU.

Vláda tak reagovala na směrnici Evropské unie. "Vítám zmíněnou novelu zákona, která reaguje na evropskou směrnici o mimosoudním řešení sporů. Doufám, že se ji podaří včas projednat i v obou komorách parlamentu, aby v požadovaném termínu, tedy od 9. července 2015, začala ve všech členských státech EU skutečně platit. Na včasném schválení totiž závisí i navazující online platforma pro řešení sporů vzniklých při nakupování na internetu, která bude v celé EU spuštěna v lednu příštího roku," uvedla ke kroku vlády poslankyně Evropského parlamentu Olga Sehnalová.

Evropský parlament přijal směrnici k alternativnímu řešení spotřebitelských sporů a on-line řešení sporů (ADR-ODR) v červnu 2013. Členské státy měly implementovat tato pravidla do své legislativy do července letošního roku, platforma ODR by měla být funkční od ledna 2016.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Olga Sehnalová - profil

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

7:17 SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k rozhovoru Vladimíra Špidly s Miroslavem Kalouskem…