Sehnalová (ČSSD): Všechna náhlá prozření

13.03.2017 9:39

Se zájmem, a současně poněkud s rozpaky, sleduji v posledních dnech všechny komentáře k tématu dvojí kvality i to, kdo všechno se k němu hlásí.

Sehnalová (ČSSD): Všechna náhlá prozření
Foto: sehnalova.cz
Popisek: Europoslankyně Olga Sehnalová

Jsem přesvědčena o tom, že kdyby se se stejnou mírou aktivity jako v médiích všichni zúčastnění tématem zaobírali ve svých úřadech s kompetencemi, které mají v popisu práce, mohli jsme být jistě v roce 2017 o dost dál.

Na dvojí kvalitu upozorňuji soustavně od roku 2011. Nejen jednou interpelací, ale řadou dalších aktivit. České ministerstvo zemědělství a pan ministr Jurečka dodnes na oficiálních jednáních prezentuje pouze výsledky průzkumu, který jsem iniciovala v roce 2015, a na kterém jsem se podílela ve spolupráci se společností Ahold (vyhotovitel VŠCHT). Proč dodnes ministr zemědělství nemá k dispozici oficiální průzkum vlastní instituce či jakékoliv jiné podpůrné materiály, bez kterých nemá smysl se do seriózní debaty s partnery s cílem ji někam posunout pouštět?

Na podezření, že se může jednat i o nepotravinářské zboží, upozorňuji Evropskou komisi rovněž několik let. Má první interpelace, ve které zmiňuji nepotravinářské zboží je z roku 2011, ta zatím poslední, ve které se paní komisařky Jourové ptám na dvojí kvalitu nepotravinářského zboží a zda neuvažuje o prověření těchto podezření, je z května roku 2016. Z odpovědi cituji: „Komise neplánuje žádnou srovnávací studii zaměřenou na kvalitu značkových výrobků prodávaných v různých zemích, a to ani obecnou, ani zaměřenou na drogistické zboží“.

Jsem samozřejmě ráda, že se téma konečně po letech hýbe, jen mi připadá, že objevovat Ameriku opravdu nikdo nemusí. Stačilo by reagovat na výzvy, které mají dotyční na stole už opravdu dlouho. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…