Sehnalová (ČSSD): Životopis sociální demokracie

03.03.2015 21:23

Víkendový, již 3. sněm hnutí ANO 2011 se nesl ve znamení kritiky tradičních politických stran. Sociální demokracie byla označena za stranu s problematickou minulostí, což se řady sociálních demokratů dotklo.

Sehnalová (ČSSD): Životopis sociální demokracie
Foto: Petr Kupka
Popisek: Olga Sehnalová

Ano, každý člověk, který se poctivě podívá na svůj život, v něm najde okamžiky, na které je hrdý a pak také ty, které by rád vrátil a prožil je jinak. Třeba když mlčel tam, kdy se měl ozvat, když se nezastal někoho, kdo měl pravdu, když se nechal obelhat nebo když se jeho volba ukázala zpětně jako ta špatná. Když nebyl dost statečný a nebo když dal přednost pohodlnosti a prospěchu. Nebo když nesplnil svůj slib.

S politickou stranou je to stejné. Je tvořena lidmi s jejich přednostmi i slabostmi. Ve více než stotřicetileté historii sociální demokracie nám to voliči připomínají v každých volbách. Pokud selžeme, lidé nám důvěru spravovat zemi nedají. Prožíváme svou minulost v dobrém i zlém. Je to právě historie sociální demokracie, která našemu dnešnímu počínání nastavuje zrcadlo. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Olga Sehnalová - profil

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zábranský (Piráti): Praha koupí pozemky v Karlíně důležité pro rozvoj okolí Negrelliho viaduktu

19:05 Zábranský (Piráti): Praha koupí pozemky v Karlíně důležité pro rozvoj okolí Negrelliho viaduktu

Zastupitelé hlavního města Prahy schválili odkup osmi pozemků od Českých drah. Pozemky se nacházejí …