Sehnalová (ČSSD) ocenila spotřebitelské časopisy dětí: Finanční vzdělávání je zaujalo

15.06.2015 19:05

Rekordní počet 47 doručených časopisů přinesl právě skončený šestý ročník studentské soutěže v tvorbě vzorového čísla spotřebitelského časopisu, jehož nosným tématem bylo zodpovědět, proč potřebujeme a jak využíváme finanční gramotnost.

Sehnalová (ČSSD) ocenila spotřebitelské časopisy dětí: Finanční vzdělávání  je zaujalo
Foto: sehnalova.cz
Popisek: Europoslankyně Olga Sehnalová

Kromě rostoucí popularity tradiční soutěže byl letošní ročník výjimečný i vzácnou vyrovnaností. Porotu rovným dílem nejvíce zaujaly hned dva soutěžní kolektivy - studenti Střední školy obchodní a služeb SČMSD Polička (časopis Money, money, money aneb Minimum finanční gramotnosti) a studenti EDUCAnet z Prahy 4 – Chodova (časopis Dream Life), kteří obsadili dělené první místo. Z třetího místa se mohou těšit soutěžící z Arcibiskupského gymnázia v Kroměříži (časopis DEBITA VALE).

Všechny tři kolektivy obdrží spolu se svými pedagogy jako cenu zájezd do jednoho ze sídel Evropského parlamentu věnovaný Olgou Sehnalovou.  Dalších 5 vyhodnocených soutěžních kolektivů se může těšit na věcné ceny, každá škola obdrží navíc zdarma předplatné tištěné verze časopisu dTest pro následující školní rok.

Soutěž, která je pořádána v rámci mezinárodní soutěže Spotřeba pro život, v České republice vyhlašuje obecně prospěšná společnost dTest s podporou Asociace akreditovaných a autorizovaných organizací pod záštitou poslankyně Evropského parlamentu MUDr. Olgy Sehnalové, MBA.

„Chtěla bych poblahopřát autorům vítězných časopisů, oceněným kolektivům i všem, kteří se na letošním rekordním ročníku podíleli jako soutěžící nebo jejich pedagogové. Finanční vzdělávání je nesmírně důležité podporovat již od školního věku a výsledná kvalita soutěžních časopisů ukazuje, že zvyšování finanční gramotnosti žákyně a žáky zaujalo. Věřím, že i pro organizátory soutěže, kterým rovněž chci za jejich úsilí poděkovat, je narůstající zájem o soutěž zavazující a hned v dalším ročníku se nám podaří oslovit ještě více škol,“ říká europoslankyně Olga Sehnalová, která je v Evropském parlamentu členkou Výboru pro vnitřní trh a ochranu spotřebitelů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních opatření a domácnostem

17:17 Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních opatření a domácnostem

Výnosy z aukcí emisních povolenek budou nově využívány ze sta procent na vybraná klimatická opatření…