Semelová (KSČM): Jako slon v porcelánu

05.09.2014 8:40

Jako slon v porcelánu se chová dosavadní primátor hlavního města Prahy Tomáš Hudeček v zahraniční politice.

Semelová (KSČM): Jako slon v porcelánu
Foto: red
Popisek: Marta Semelová (KSČM)

V době, kdy je na místě zklidnění situace na Ukrajině, zahájení jednání zúčastněných stran a maximální úsilí o mírové řešení konfliktu, hraje si na politika „světového“ formátu a svým chováním jen přilévá olej do ohně. Jednou jede na Ukrajinu osobně podpořit ozbrojence, poté vyvěsí na budovu pražského magistrátu ukrajinskou vlajku a nyní pozastavuje partnerství mezi hlavními městy Prahou a Moskvou.

Toto pozastavení, podle jeho slov, „potrvá do doby, dokud Rusko nezastaví agresi“. K tomu vyzval i další metropole. Poněkud zmatený primátor, hltající neseriózní a neobjektivní informace našich médií, je očividně přesvědčen, že se teď Putin chytá za hlavu v zoufalství, co si po hrozbě páně Hudečka počne.

Bylo by to vše úsměvné, kdyby se nejednalo o člověka toho času v primátorském křesle. V této pozici by však měl mít na mysli mnohem širší souvislosti. Za dobu trvání bojů zahynulo 2 500 lidí, přičemž víc jak polovina připadá na civilisty. V oblasti bojů žijí skoro 4 milióny lidí, 340 tisíc jich před válkou uprchlo. Pro ně všechny i pro okolní svět je nejdůležitější život v míru, bez obav z fašizujících tendencí, ze zabíjení a vraždění. Bez vměšování USA, které usilují o posunutí vlivu NATO co nejblíže k hranicím Ruska, bez hloupých výroků a činů válečných štváčů, kteří napjatou situaci ještě zhoršují.

Jako primátor by si měl uvědomit, že konflikt nemá vojenské řešení, ale pouze mírové. A k tomuto řešení by měl přispívat. Svým vystupováním, svým chováním i konkrétními opatřeními. Těmi však určitě nejsou ani zmíněné počiny ani bleskové povolení udělené magistrátem nátlakové akci na pražském Staroměstském náměstí pro skupinu aktivistů v režii protiruské hysterie. Tento tzv. „pražský majdan“ na Staroměstském náměstí i požadavky, které odtud zaznívají jednoznačně odmítám.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Marta Semelová - profil

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hašek (PRO): Věda a výzkum patří pod školství. Ukončete tu šarádu s hledáním ministra

18:14 Hašek (PRO): Věda a výzkum patří pod školství. Ukončete tu šarádu s hledáním ministra

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k hledání nového ministra pro vědu a výzkum.