Semerád (ČSSD): Lidé, kteří plánují pořídit si moderní a komfortní topení, by se měli co nejdříve rozhodnout

06.07.2016 8:29

Od poloviny ledna mají obyvatelé Středočeského kraje možnost podávat žádosti o tzv. kotlíkové dotace, tedy o finanční podporu na výměnu starých kotlů na tuhá paliva za ekologičtější zdroje tepla. Zájem předčil veškerá očekávání.

Semerád (ČSSD): Lidé, kteří plánují pořídit si moderní a komfortní topení, by se měli co nejdříve rozhodnout
Foto: Archiv
Popisek: Marek Semerád

„Do poloviny března jsme přijali již 2 757 žádostí. Vzhledem k tomu, že by podle našeho odhadu mělo být uspokojeno celkem asi 3 500 žadatelů, by se lidé, kteří plánují pořídit si moderní a komfortní topení, měli co nejdříve rozhodnout, konstatoval náměstek pro oblast životního prostředí a zemědělství Marek Semerád (ČSSD).

Kraj původně plánoval, že přijímání žádostí rozdělí do dvou kol tak, aby se vyčerpala celá částka 517,8 milionu korun přidělená Ministerstvem životního prostředí. První kolo je naplánováno do 15. září, druhé mělo navázat od 3. října 2016 do 29. prosince 2017. „Očekávám, že zájem o výměnu kotlů klesat nebude a že se vyčleněnou částku podaří vyčerpat už v prvním kole podávání žádostí,“ řekl náměstek Marek Semerád (ČSSD).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

18:09 Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu zákona na zrušení veřejnoprávních médií na S…