Senát: Lékař Tomáš Kocourek spouští web k senátním volbám

09.09.2020 19:06

Lékař Tomáš Kocourek spustil svoje webové stránky pro volby do Senátu. Uchází se v nich o hlasy voličů z obvodu 63. Ten velmi dobře zná, působí totiž jako lékař záchranné služby na Přerovsku a Hranicku.

Senát: Lékař Tomáš Kocourek spouští web k senátním volbám
Foto: Archiv T. Kocourka
Popisek: Kandidát do Senátu za volební obvod číslo 63 MUDr. Mgr. Tomáš Kocourek

V přerovské nemocnici se také jako někdejší primář operačních sálů setkával s pacienty z celého regionu.

Web Tomáše Kocourka najdou občané na adrese kocourekdosenatu.cz. Stránky nezapřou povolání svého majitele. Kocourek na nich radí lidem, jak rozeznat stavy ohrožující jejich život a nabádá je, aby pro lékaře sepsali seznam léků a jejich užívání. Jak říká, zdravotníkům to výrazně usnadňuje jejich práci a v některých situacích to pacientům může zachránit i život.

Anketa

Vyhraje hnutí ANO krajské volby?

70%
14%
hlasovalo: 14780 lidí

Tomáš Kocourek na stránkách představuje také svoje vize práce v Senátu. K prioritám řadí zdravotnictví, dopravu, sociální problematiku a bezpečnost. Vychází přitom ze své dlouholeté praxe lékaře, který si všímá života kolem sebe. „Svůj volební obvod velmi dobře znám. Dívám se kolem sebe a setkávám se s mnoha lidmi. Vidím život v našich městech a obcích včetně nejmenších vesnic svýma vlastníma očima a chtěl bych našim lidem pomoci, aby se jim vedlo lépe,“ dodává Kocourek.

V příštích dnech se na jeho novém webu začnou objevovat také popisy situací, které coby lékař vyjíždějící sanitkou k těm nejtěžším případům zažil. Seriál se bude jmenovat Příběhy ze záchranky. Jejich cílem je nejen pobavit čtenáře, ale především jim jednoduchou formou popsat složitou práci při zachraňování lidských životů, případně připomenout, do jakých situací se muži a ženy v sanitkách dostávají.

Tomáš Kocourek má kromě své praxe na záchrance zkušenosti z doby, kdy pracoval jako primář operačních sálů přerovské nemocnice. Lidé jej znají také jako ortopeda a v posledních letech rovněž působí jako soudní znalec v oboru zdravotnictví. Je ženatý a s manželkou Zuzanou mají dvě tříleté dcery.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

8:19 Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

Jihomoravský kraj dostal od ministerstva financí k připomínkování pozměněný návrh, který upravuje fi…