Senátor Antl: Happening „3792 svíček“

15.03.2014 6:41

Centrum Sion v Hradci Králové uspořádalo v pátek 7. března 2014 u pomníku T. G. M. na Masarykově náměstí v Hradci Králové happening, jímž připomínají 70 let od vyvraždění terezínského rodinného tábora v plynových komorách v Osvětimi-Březince.

Senátor Antl: Happening „3792 svíček“
Foto: Redakce
Popisek: Miroslav Antl

Tento zločin proti lidskosti je vůbec největší jednorázovou vraždou československých občanů v historii. Mezi pamětníky se vypráví o tom, že když českoslovenští Židé pochodovali pod dozorem vojáků a psů do plynu, zpívali jako znak vzdoru národní hymnu a hatikvu (židovskou hymnu). Název happeningu je „3792 svíček“, neboť právě tolik lidí zemřelo v rodinném táboře v tento osudový den.

Smuteční svíčky zapálili i senátor JUDr. Miroslav Antl společně s panem Prof. MUDr. Jaroslavem Malým, CSc. (lékařským náměstkem ředitele FN Hradec Králové a proděkanem LF UK v Hradci Králové), kteří se tak poklonili památce zavražděných československých občanů.

Poté v doprovodu bývalého úspěšného závodníka Stanislava Matějovského, mj. mistra Evropy na závodním speciálu TATRA v Evropském poháru tahačů ve třídě Super Race Truck B, navštívili Kavárnu Radioklub vedle budovy Českého rozhlasu Hradec Králové (Havlíčkova 292/1, 50101 Hradec Králové), kde se všichni tři setkali se slavným kytaristou a zpěvákem - a v současné době také vedoucím skupiny Rangers-Plavci Honzou Vančurou, který má tento Klub v pronájmu a mj. zde pravidelně pořádá hudební páteční koncerty.

V průběhu velice příjemného a přínosného večera se senátor Miroslav Antl dohodl s panem Profesorem Jaroslavem Malým na společné předvolební senátní spolupráci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miroslav Antl - profil

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

18:09 Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.