Senátor Antl: Krajští zastupitelé projednali budoucnost rychnovské nemocnice

24.06.2014 8:49

V pondělí 23. června zasedalo Zastupitelstvo Královéhradeckého kraje, které jednohlasně schválilo návrh člena Zastupitelstva KHK a rychnovského senátora JUDr. Miroslava Antla na zařazení nového bodu týkající se rychnovské nemocnice do programu.

Senátor Antl: Krajští zastupitelé projednali budoucnost rychnovské nemocnice
Foto: Redakce
Popisek: Miroslav Antl

Zastupitelstvo Královéhradeckého kraje na pondělním zasedání jednohlasně schválilo návrh člena Zastupitelstva KHK a rychnovského senátora JUDr. Miroslava Antla na zařazení nového bodu programu:

„Zpráva o situaci ve Zdravotnickém holdingu Královéhradeckého kraje, a.s., vize ZH do budoucnosti – a představení nového předsedy představenstva Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje a. s. pana MUDr. Jiřího Skřivánka, MBA.“

Z vystoupení pana předsedy představenstva Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje a. s. MUDr. Jiřího Skřivánka (zejména po dotazech Miroslava Antla) mj. jednoznačně vyplynulo, že neplánuje žádná restriktivní opatření v naší nemocnici. Na přímé dotazy pan předseda doslova uvedl, že garantuje zachování stávající péče – a vzhledem k tomu, že při dostavbě Oblastní nemocnice v Náchodě přejdou některé chirurgické výkony a další zdravotnická péče na ON v Rychnově nad Kněžnou, dojde logicky i k posílení a rozšíření provozu v naší nemocnici. Pan předseda Skřivánek před přítomnými členy Zastupitelstva KHK výslovně vyloučil omezení provozu nemocnice, snížení provozních nákladů či dokonce uzavření některých oddělení (např. dětského aj.) s tím, že něco takového „vůbec nepřipadá v úvahu“…

K dalšímu dotazu senátora Antla rovněž popřel, že by se do budoucna uvažovalo o převodu, resp. předání holdingu soukromé firmě.

Na poslední dotaz krajského zastupitele a senátora Miroslava Antla, zda už zavedl kontrolní mechanismy ve vztahu k finančním tokům z Královéhradeckého kraje, tj. zřízení kontrolního oddělení či funkce vnitřního auditora, a pokud ne, zda tak učiní, předseda holdingu pan MUDr. Skřivánek uvedl, že na to zatím nemá lidi, ale do budoucna o tom uvažuje.

Závěrem bylo rozhodnuto, že zastupitelé KHK budou nadále činnost Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje a.s. a jeho předsedy představenstva sledovat – a vyslechnou si další zprávu na příštím zasedání Zastupitelstva KHK.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miroslav Antl - profil

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

23:07 Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

Projev na 23. schůzi Senátu ČR 17. dubna 2024 k návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 211/2000 Sb.,…