Senátor Antl: Za šíření koronaviru hrozí i kriminál

09.03.2020 19:02

Komentář na facebookovém profilu ke koronaviru

Senátor Antl: Za šíření koronaviru hrozí i kriminál
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Miroslav Antl skládá senátorský slib

ZA ŠÍŘENÍ KORONAVIRU HROZÍ I KRIMINÁL §§§

Vláda (média aj.) nás ve dne v noci (správně) poučují o nebezpečí, o prevenci a opatřeních, včetně sankce (až 3. miliónové). To je chvályhodné…! Avšak zarážející je, jak někteří (kolem nás) lehkovážně hazardují s naším zdravím – a nezdravě riskují. Takže já stručně připojím PREVENCI TRESTNĚPRÁVNÍ:

V trestním zákoníku jsou skutkové podstaty trestného činu šíření nakažlivé lidské nemoci (v § 152 úmyslný a v § 153 TrZ stačí i tzv. nevědomá nedbalost) - koronavir SARS-CoV-2 v seznamu těchto chorob je.

Aktuálně upozorňuji, že k postihu stačí i zvýšení nebezpečí nákazy v místech, kde se již vyskytuje v epidemické podobě, a to mj. i nedodržováním hygienických požadavků, nedodržováním opatření při předcházení vzniku a šířením infekčních onemocnění, porušením zákazu cestování nebo karantény apod. Pachatelem pak může být osoba v karanténě apod., která úmyslně nedodrží příslušné povinnosti, omezení nebo zákazy, přičemž stačí, že věděl o možném ohrožení zdraví či života - a „byl s tím srozuměn“. Trestní sazby jsou stupňovány podle následku až po možný desetiletý či dokonce dvanáctiletý trest vězením při nedbalostním způsobení smrti…

No, tohle je tak na 2-3 stránky A4, takže zájemci si mohou počíst v TrZ. „Mí“ studenti trestního práva Katedra sociální patologie a sociologie už to znají – a hned ráno pokračujeme dalšími přečiny a zločiny. Snad bude naše TŘÍDA BEZ COVIDA :-)

Vy se mějte hlavně ZDRAVĚ a OBEZŘETNĚ…!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…