Senátor Antl na shromáždění dobrovolných hasičů okresu Rychnov nad Kněžnou

05.04.2014 6:42

V sobotu 29. března se v Tutlekách uskutečnilo Shromáždění představitelů sborů dobrovolných hasičů okresu Rychnov nad Kněžnou. Pozvání mezi dobrovolné hasiče přijal i senátor a krajský zastupitel JUDr. Miroslav Antl.

Senátor Antl na shromáždění dobrovolných hasičů okresu Rychnov nad Kněžnou
Foto: Redakce
Popisek: Miroslav Antl

Jak zaznělo z úst starosty OSH Rychnov nad Kněžnou Atonína Ulrycha, v okrese nyní působí 117 registrovaných sborů, ve kterých je registrováno 5 311 členů.

V roce 2013 zasahovaly jednotky SDH u 132 požárů, což je o 10 více než v roce 2012. Přímá škoda na majetku činila 9,8 mil. korun, uchráněná hodnota majetku činila přes 61 milionu korun.

  Nejvíce výjezdů (70) měli dobrovolní hasiči z Týniště nad Orlicí a pak z Kostelce nad Orlicí. “Obě města leží na frekventované komunikaci číslo 11, kde je více dopravních nehod,” vysvětlil ředitel hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje plk. František Mencl, který ve svém vystoupení mimo jiné uvedl: “Chtěl bych poděkovat panu senátorovi Antlovi za pomoc při prosazení legislativních změn na půdě Senátu. Změny se týkaly činnosti hasičského záchranného systému a výrazně nám pomohly v naší práci.”

Z jeho projevu dále vyplynulo, že v roce 2014 je velká šance na zahájení výstavby zcela nového stadionu pro hasičský sport v Hradci Králové.

Senátor Antl ve svém vystoupení poděkoval všem dobrovolným hasičům za jejich činnost nejen při záchraně majetku spoluobčanů.

“Děkuji Vám i za práci pro obce a města. Zejména v menších obcí jste často jediní, kteří se starají o kulturní, společenský a sportovní dění v obci. Vaší práce se nesmírně vážím a stejně jako v letech minulých, také v roce 2014 Vám chci být osobně i prostřednictvím svého Fondu pro rozvoj regionu maximálně nápomocen.

Rád bych Vám pomohl také jako krajský zastupitel, kde mám možnost ovlivnit schválení finančních darů z krajských peněz na akce, spojené například s různými výročími vašich sdružení.

Padla zde také zmínka o výstavě nového hasičského stadionu. Za sebe říkám, že výstavbu určitě podpořím a věřím, že to bude rozhodnutí celého kraje.“

Také v letošním roce budou neformální setkávání senátora Antla s dobrovolnými hasiči patřit k hlavním akcím při návštěvách regionu.

Těšíme se na setkání.

Pro zajímavost:

K největším požárům roku 2013 patřil požár sušárny dřevní hmoty v dřevozpracujícím podniku firmy Serafin Campestrini v Borohrádku dne 18. ledna, kde zasahovaly HZS Rychnov nad Kněžnou, JSDH Borohrádek a JSDH Čermná nad Orlicí. Přímá škoda byla vyčíslena na 3 miliony korun, uchráněné hodnoty 10 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miroslav Antl - profil

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Zdravotní péče je veřejná služba, která musí být kdykoli dostupná všem

20:07 Okamura (SPD): Zdravotní péče je veřejná služba, která musí být kdykoli dostupná všem

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zhoršující se dostupnosti zdravotní péče