Senátor Doubrava: Někdo to rád blbé

08.05.2017 9:41

Pokud někdo letos vyhraje bobříka blbosti, bude to občan Sobotka, toho jména Bohuslav. Zaměstnanec Strakovy akademie v Praze. Dočasně tam působící za vrátnicí jako premiér vlády.

Senátor Doubrava: Někdo to rád blbé
Foto: senat.cz
Popisek: Senátor Jaroslav Doubrava ze sdružení Severočeši.cz

Nejen on je nervózní z toho, že jánošíkovské hnutí ANO na sebe strhává hlasy naivních Čechů, Moravanů a Slezanů, takže sociálním demokratům zbývají jenom jejich prořídlé a čím dál víc řídnoucí gardové pluky sympatizantů. Ale snaha vyštípat Babiše z vlády půl roku před volbami je rozhodnutí hodné geniální myšlenky ve dvě ráno v baru po celonočním flámu.

Odvolávat koaličního šéfa strany a ministra státního pokladu proto, že jako podnikatel nebyl košér, je více než směšné. V ČT 24 večer 5.5.2017 v Interview ČT24 se občanka moderátorka zeptala občana Lubomíra Zaorálka, místopředsedy ČSSD: „Vysvětlete mi, proč Andrej Babiš začal vadit sociální demokracii 3,5 roku poté, co ho vzala do vlády? Hnutí ANO tvrdí, že to je křeč sociální demokracie, že máte strach z předvolebních průzkumů…. Bojíte se, že vás Andrej Babiš převálcuje ve volbách?

Zaorálek si zaoral: „…jestli jsme to nevěděli na začátku, co nás čeká? No, tak to jsme nevěděli, protože každý má právo kandidovat ve volbách.“

Vždyť už ve chvíli, kdy Babiš šel do voleb nebyla mezi rozumnými lidmi žádná pochybnost o tom, že ke svým penězům velkou poctivostí nepřišel. Copak člověk, který neměl v roce 1989 nic, může být legálně dnes miliardářem?

Až do předvčerejška platilo – co sis nakradl či „zorganizoval“ do konce vlády prezidenta Klause je košér, protože to bylo pod kuratelou Havla a Klause bráno jako to, co se může,  pokud se to umí. S tím Sobotka, Zaorálek a další kluci brali Babiše na vládu do party, neb platilo: Čo bolo, to bylo, terazky som podnikatelem.

Proč to náhle neplatí?

Je skutečně trapné, jak jánošíkovské rotě zvané hnutí ANO pod vedením slovenského fešáka Babiše rostou preference. Prostě lidská blbost je nekonečná. Ale Sobotkova, potažmo Zaorálkova mimorozumnost, není o nic menší.

Že si ze Sobotky učinil občan prezident Zeman na královském Pražském hradu prču, je logické a chvályhodné. Sobotkova blbost byla po zásluze povýšena.

Nikdo mě nemůže obviňovat ze sympatií k ČT. Ale kvituji, co na začátku rozhovoru se Zaorálkem bylo z obrazovek zřejmé:

Sobotka v úterý 2. 5.: V tuto chvíli volím jediné rozumné řešení, které existuje, a to, že vláda podá demisi. Demisi podám v pátek v 15,15hodin.

Sobotka ve čtvrtek 4. 5.: Pane prezidente, já nepřišel podat v tuto chvíli demisi, přišel jsem na politické konzultace, které se týkají vývoje kolem vládní krize. Kdybych přišel podat demisi, tak bych měl samozřejmě s sebou příslušný dokument.

Sobotka v pátek 5. 5.: Demisi podávat nebudu. Zvolím jiné řešení. Dnes odešlu prezidentovi republiky návrh na odvolání místopředsedy vlády a ministra financí Andreje Babiše z vlády.

Co dodat? Bezradnost, trapnost u předsedy vlády nepochopitelná a vlastně bych měl říci i nepřípustná!

Politik konzultuje, kuje pikle a ještě znovu konzultuje, potom jede třeba do Prahy nahoru na vršek, na Hrad, a tam konzultuje, potom ještě jednou konzultuje v podhradí, a potom řekne: V tuto chvíli volím jediné rozumné řešení, které existuje, a to, že vláda podá demisi.

Sobotka nejprve rozhází na vládní pískovišti bábovičky a řekne, že hledá auto, kterým pojede podat demisi. A když v půli cesty vystoupí, a řekne, že radši ne, kdo je v tom okamžiku trulo? Občan Zeman nebo občan Sobotka?

Občan prezident pouze se svou holí v ruce naznačil: Jsi hloupý. A tohle máš za to, že hloupým i zůstaneš.

Nebyl to od občana prezidenta veskrze státnicky moudrý kopanec do premiérské řiti?

Jaroslav Doubrava

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…