Senátor Doubrava: Piráti se hlásí k Henleinovi, nebo jenom ukazují svou stupiditu?

07.05.2018 21:44

Nestačil jsem se divit, když jsem uviděl pozvánku a četl jsem, že: „… jménem Pirátů Ústeckého kraje bych Vás rád pozval na otevření SUPICE, tedy Sudetského Pirátského centra, které naleznete v ulici Pařížská v centru Ústí nad Labem.“

Senátor Doubrava: Piráti se hlásí k Henleinovi, nebo jenom ukazují svou stupiditu?
Foto: senat.cz
Popisek: Senátor Jaroslav Doubrava ze sdružení Severočeši.cz

Název Sudetské Pirátské centrum bych bral 1. dubna na apríla jako fór. Ale oni Piráti - liberální humanisté vstřícní všemu dobrému to myslí vážně! Že by se v rámci multikulturalismu spojili s nějakými pohrobky Henleinovců? Spíše je to hloupý pokus hraničící s debilitou, o originalitu. Protože to jsou liberální naivisté a moc toho nechápou kromě politických sloganů, asi si řekli: nazveme to sudetským centrem, vždyť jsme přece v historických Sudetech, ne? Budeme originální!

 

Jenže, název centra je vizitkou jejich hlouposti. Sudety neexistují. Byla to jenom účelová konstrukce německých nacionalistů v Čechách a na Moravě. Původní význam Sudet je geografický jako horstva táhnoucího se na severovýchodě Čech směrem k Moravské bráně.

 

Historie se Pirátům vysmívá. Němečtí nacionalisté označili Sudetlandem v roce 1918 samozvanou německou provincii severní Moravy, Opavska, Orlických hor. Prostě, vzhledem k tam probíhajícímu pohoří použili jeho název pro název separatistické německé provincie. Je snad sudetská kancelář Pirátů v Ústí n. L. výsledkem nějaké družby s piráty ze Sudetlandu v moravsko – polském příhraničí?

 

Němečtí nacionalisté začali Sudety užívat „i jako označení německy osídlených a národnostně smíšených územích v Čechách, na Moravě a ve Slezsku. V roce 1938 se tímto pojmem často označuje násilně odtržené a k Německu připojené československé území, po roce 1939 ale pouze … do Německé říše začleněné území tzv. sudetoněmecké župy (Sudetengau), což se zdaleka nevztahovalo na území tehdy běžně v češtině označované jako Sudety,“ píše známa respektovaná česko – německá historička Eva Hahnová v knize „Sudetoněmecký problém: obtížné loučení s minulostí (strana61 a 62) vydané shodou okolností v 2. vydání v Ústí n. L.

 

Připomeňme zajímavý detail: Od 15. dubna 1939 vstoupila v život oficiálně Říšská župa Sudety, což byl komediální slepenec území v oblasti Chebska, Karlovarska, Ústecka a Liberecka a východu Čech a do župy patřil i osamocený ostrov na Moravě, kde vládní obvod sídlil v Opavě. Jednalo se v Čechách i na Moravě o území při hranicích s Německem.

 

Sudety jako takové nikdy neexistovaly. V české lidové a politické mluvě Sudety byly používány jako označení pro území ohrožené německým nacionalismem a separatismem.

 

Slova „Sudety“ nebo „sudetoněmecký“ jsou výrazy v hantýrce nebo v politických projevech – což je též specifická hantýrka. Např. od označení „sudetoněmecký“ se distancovalo v Německu i předsednictvo katolického sdružení Ackermann-Gemeinde v roce 1981.

 

Vizitka hlouposti

 

Shrnu-li, pak ze strany Pirátů se jedná o vizitku jejich hlouposti, nebo, a tomu bych věřit nechtěl, služba někomu, o kom hovořil ve svých poválečných projevech prezident Beneš. Proto, když dnes někdo zve na otevření Sudetského Pirátského centra v Ústí n. L., je hloupý negramot.

 

Co máme od nositelů světlé budoucnosti a pokroku představovaného „Piráty“ čekat, když sami ukazují, že v honbě za originalitou udělají cokoliv. Viz účast šéfa Pirátů na vítání imigrantů, přestože tvrdil, že tam nebyl. Fotografie ho usvědčily!

 

Pro ukázku -  jak vypadala Pařížská ulice 8. nebo 9.května 1945

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…