Senátor Fischer: Miloš Zeman nechává Den Evropy bez povšimnutí

09.05.2020 15:31

Komentář na facebookovém profilu ke Dni Evropy

Senátor Fischer: Miloš Zeman nechává Den Evropy bez povšimnutí
Foto: Repro ČT
Popisek: Senátor a neúspěšný kandidát na prezidenta Pavel Fischer

Živě si pamatuji, jak se 9. května 2002 prezident Václav Havel vydal do pražských ulic slavit Den Evropy. Jako jeho politický poradce jsem ho doprovázel. Byl slunečný den, v dolní části Václavského náměstí to znělo nejrůznějšími jazyky a na uvolněné atmosféře oslav bylo znát, jak jsou lidi šťastní, že se aktivně stáváme součástí demokratické Evropy. Do EU jsme vstoupili jen o dva roky později.

Jaký je 9. květen 2020? Miloš Zeman nechává Den Evropy bez povšimnutí. Těsně předtím zasílá servilní dopis ruskému prezidentovi Putinovi, ve kterém prohlašuje, že bez ruské armády bychom nebyli nezávislým a sebevědomým národem. Den Evropy nijak nekomentuje ani bývalý spolupracovník StB Andrej Babiš v pozici premiéra. Aby také ne, vždyť jeho spor se zbytkem Evropské unie kvůli jeho střetu zájmů právě vrcholí.

Kvůli vulgaritě a bohorovnosti našeho prezidenta, který vychází vstříc zájmům Ruska a Číny, a kvůli hrubosti premiéra, který odmítá řešit svůj střet zájmů, utrpěla pověst naší země vážné šrámy. Zaplatíme za to všichni. Naše pozice se oslabuje a může se dokonce stát, že při důležitých jednáních bude česká strana kvůli premiérovi zůstávat za dveřmi. Naše důvěryhodnost neustále klesá.

Žádám Miloše Zemana, aby nám vysvětlil, proč se z evropsky orientovaného politika změnil v přisluhovače Ruska a Číny a proč naši zemi dobrovolně a systematicky vede do jejich područí. Žádám Andreje Babiše, aby urychleně vyřešil svůj nemravný střet zájmů a přijal politickou zodpovědnost, která z toho plyne.

Naše země byla po staletí srdcem Evropy, křižovatkou jejích dějin. Čtyřicet let komunistické totality by pro nás mělo být varovným mementem. A proto slavme den Evropy jako svátek všech svobodných občanů, kteří věří v demokracii, pravdu a lásku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…