Senátor Krejča: Muži na správné straně

24.09.2014 4:33

Již potřetí se uskutečnil na strakonickém hradě křest jednoho z dílů tetralogie Dušana Vávry „Muži na správné straně“.

Senátor Krejča: Muži na správné straně
Foto: senat.cz
Popisek: Senátor Miroslav Krejča

Před osmi roky to bylo poprvé, další díl přišel na svět před dvěma lety, nyní byla řada na třetí knize a snad za rok se dočkáme posledního čtvrtého dílu tohoto projektu. Autor se v něm pokouší (a to velice zdařile) zmapovat a popsat životní osudy válečných veteránů první a druhé světové války ze Strakonicka. Jelikož tyto osobnosti československé historie odcházejí, jsou a budou čtyři knihy Dušana Vávry jedním z důstojných připomenutí jejich existence a osudů.

Každý národ, každá doba potřebuje své „muže na správné straně“. Potřebovali jsme je před 100 lety, když vypukla 1. světová válka a formovala se československá státnost. Potřebovali jsme je před 75-ti lety, když Hitler napadl Polsko a obsadil zbytek našeho území, které po ostudném Mnichovu si ještě jakž takž drželo samostatnost. Potřebovali jsme je před 25-ti lety, když listopad 1989 odstartoval hluboké společenské změny našeho národa. A potřebujeme je i nyní, kdy přešlapujeme na místě a nevíme kam a jak se v atmosféře zhoršující se geopolitické situace v Evropě a na hranicích Evropy postavit. Snad tedy synové a vnuci neudělají ostudu svým otcům a dědům, kteří věděli v klíčových okamžicích, kde je jejich místo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miroslav Krejča - profil

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mach (SPD): Evropa ekonomicky podráží sama sobě nohy

9:15 Mach (SPD): Evropa ekonomicky podráží sama sobě nohy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ochromení zdravého rozumu a pragmatického jednání …