Senátor Láska: Islámský stát připravuje čestný titul pro Tomia Okamuru

04.07.2015 10:51

Myslím si, že byť se demonstrace „proti migrantům“ v Praze zúčastnilo na 400 lidí, zaslouží si větší pozornost. Hned z několika důvodů. Zejména se rozvázali řečníci.

Senátor Láska: Islámský stát připravuje čestný titul pro Tomia Okamuru
Foto: ČT24
Popisek: Václav Láska

Tomio Okamura například prohlásil, že „každý z muslimů je bezpečnostní riziko a časovanou bombou“. Prohlášení, kterým se 1 a půl miliardy lidí označí za bezpečnostní riziko a bezpečnostní hrozbu, je ukázkové šíření nenávisti. Z kterého má nespornou radost Islámský stát. Nenávist vůči všem muslimům, včetně těch, kteří bojují proti IS a ten je za to upaluje a stíná jim hlavy, to je určitě to, co si tihle teroristé přejí. Podle mě by mu tahle teroristická organizace měla brzo poslat alespoň diplom nebo čestné uznání. Protože Tomio pro jejich vražedné cíle dělá, co může.

Ale nezůstalo u toho, další řečník mával při proslovu oprátkou. Držeje ji v ruce, dával dalším lidem ultimátům. Buď se vzpamatují, nebo „začneme konat“. Je fajn, žít v zemi, kde politici svůj projev doplňují tak ukázkovým symbolem toho nejhrubšího násilí a vyhrožování smrtí.

Demonstraci doprovodily i šibenice v řadách demonstrantů a výkřiky navrhující naházet migranty do moře a požadující smrt pro konkrétní lidi.

Myslím, že tak otevřený projev nenávisti a vyhrožování tu dlouho nebyl. V centru Prahy, za osobní účasti českého zákonodárce a dohledu policie.

Policii České republiky děkuji, že sice zpočátku poklidně sledovala jak se šíří nenávist a vyhrožuje se smrtí dalším osobám. Ale nakonec se rozhoupala a razantně zasáhla proti člověku, který po Tomiovi hodil vajíčko. Ano správně tleskám. Takové násilné projevy, jako je házení vajíčka, tu trpět nebudeme.

A teď vážně. Asi jsme ve stavu, kdy se věc nevyřeší jen ironií a nadsázkou. Proto se jako senátor budu ministra vnitra dotazovat, zda je opravdu v pořádku, aby Policie zajišťovala volný průchod demonstrantům, kteří vyhrožují jiným explicitně a veřejně smrtí.

Mgr. Václav Láska

  • BPP
  • Tento profil nevytvořil Václav Láska, proto zde není aktivní
  • senátor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

4:31 Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

Česká republika směřuje do války. Žene jí tam svými projevy a svými činy prezident Petr Pavel, premi…