Senátor Láska: Nemizící billboardy

31.10.2017 6:34

V pořadu Nedej se plus na ČT2 jsem se vyjádřil k zákazu billboardů u silnic 1. třídy. Můj názor zůstává neměnný; reklamy jsou ze své podstaty určené k zaujetí a odvedení pozornosti a stát má právo zasáhnout do svobody podnikání v případě, že taková činnost ohrožuje životy.

Senátor Láska: Nemizící billboardy
Foto: red
Popisek: Václav Láska

Jak je zmíněno i v tomto pořadu, ve vědeckých studiích byl pozornost odvádějící účinek billboardů na řidiče opakovaně prokázán. Pomocí sledování pohybu zorniček bylo zjištěno, že zajímavý pouták rozptýlí řidiče na několik vteřin, za které může řidič ujet i okolo 100 metrů (studie dostupná ZDE).

Můj kolega Václav Chaloupek, který stojí v čele skupiny senátorů podávající na zákon ústavní stížnost, měl na tento krok od schválení zákona už pět let. Podání stížnosti měsíc před vstoupením zákona v účinnost vnímám jako narušení klidného průběhu legislativního procesu. Těchto odstupných pět let sloužilo i jako kompenzace ušlého zisku státu vůči podnikatelům, ačkoli senátor Chaloupek tvrdí, že k odškodnění nedošlo.

Na celý díl se můžete podívat na stránkách České televize ZDE.

Mgr. Václav Láska

  • BPP
  • Tento profil nevytvořil Václav Láska, proto zde není aktivní
  • senátor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Zavádí se společné, jednotné a závazné azylové řízení,

20:01 Fiala (SPD): Zavádí se společné, jednotné a závazné azylové řízení,

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.