Senátor Láska: Padla facka na louce

07.04.2020 4:33

Komentář na facebookovém profilu k incidentu městského policisty.

Senátor Láska: Padla facka na louce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Václav Láska

Když městský policista dal facku devatenáctileté ženě, byl fb plný statusů o debilních fízlech. Městská policie reagovala okamžitě a strážníka propustila. Jestli je to správně nebo ne, nehodnotím. Předpokládám, že MP přitom vzala v potaz celou kariéru strážníka. A tu já neznám.

Za tohle rozhodnutí dostala MP zase naloženo z druhý strany. Prý moc tvrdý. Ti, co psali o “kreténském fízlovi”, dál na svých profilech spřádají plány, jak zjistit identitu vyhozeného strážníka, aby ho někdo nezaměstnal. Ale že by se zastali rozhodnutí MP Praha? Nebo za to poděkovali, to ne.

Policie městská i ta státní jsou represivní složky. Nikdy je nemůže mít celý národ v lásce. A navíc tedy excesy jejich členů jsou hodně vidět a hodně rezonují. Ale přijde mi, že nenávidět policajty je pro některé životní styl.

Chtělo by to víc objektivity. Je to sice těžký, ale má to smysl. Jako právník vždycky půjdu po policejních excesech. Jako politik se budu snažit policejní sbor podporovat a vytvářet mu co nejlepší podmínky na práci. A jako občan chválit, když se něco povede.

A tak na závěr jednu pochvalu, kterou mám dlouho na jazyku. To jak Policie ZDE a Městská policie Praha začali fungovat na sítích, jak začali prezentovat svoji práci a komunikovat s veřejností, je super. Taky díky za to.

Mgr. Václav Láska

  • BPP
  • Tento profil nevytvořil Václav Láska, proto zde není aktivní
  • senátor

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Paroubek (ČSSD): Přehnaně drahá audience premiéra Fialy u amerického prezidenta Bidena

11:04 Paroubek (ČSSD): Přehnaně drahá audience premiéra Fialy u amerického prezidenta Bidena

Základní otázka zní, kolik stojí vstupenka do Bílého domu, sídla amerických prezidentů.