Senátor Láska podpoří Spolu pro kraj

20.09.2016 20:20

Václav Láska, rodák z Rakovníka, je známý jako důsledný bojovník proti korupci, zastánce obyčejných lidí a podporovatel občanských iniciativ. Bývalý elitní kriminalista rozkrývající známé kauzy, je od podzimu 2014 senátorem. Nezměnilo ho to. A svým přístupem k politice se od svých kolegů výrazně liší.

Senátor Láska podpoří Spolu pro kraj
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Václav Láska

Na Rakovník a Rakovnicko nedá dopustit. Je zdejším velkým patriotem. Proto ho také velmi zajímá, jak dopadnou blížící se krajské volby. V nich bude volit nový projekt SPOLU PRO KRAJ a podpoří ho i v kampani. SPOLU PRO KRAJ vytvořili KDU-ČSL, Strana zelených a SNK ED.

Na kandidátce SPOLU PRO KRAJ jsou lidé, které osobně znám a kterým věřím. A je fajn nepromarnit právě v krajských a tedy hlavně komunálních volbách příležitost volit lidi, které osobně znáte,“ vysvětlil svou volbu Václav Láska. „Třeba v těch sněmovních máte takovou šanci poměrně zřídka kdy. Z mého pohledu by se politika hodně zlepšila, kdyby voliči dávali při svém rozhodování více důrazu na podporu lidí, které znají a kterým věří, než na volbu stranickou,“ dodal.

Václav Láska se narodil a žije v Rakovníku. Ale už 16 let pracuje v Praze. Středočeský kraj, především jeho západní polovička, je pro něj místem odpočinku. Takže dění v něm sleduje jako ten nejřadovější občan. „Jak se po kraji jezdí, kde je jaká zajímavá akce, jak které město přívětivě vypadá nebo ne. Musím přiznat, že co se politiky týká, tak bych dokázal vyjmenovat tak maximálně do deseti starostů z celého kraje,“ uvedl. „Na druhou stranu třeba o kauzu Davida Ratha jsem se zajímal hodně, protože má výrazný přesah za hranice kraje,“ podotkl.

Václav Láska od svých osmnácti let (nyní je mu dvaačtyřicet) nevynechal ani jediné volby. I když, jak říká, pak někdy člověk svého hlasu může litovat. Volby ale nechápe jako svoji povinnost, nýbrž jako právo, které chce využívat v plné míře. „Takže i tentokrát vyrazím a dám hlas novému projektu SPOLU PRO KRAJ,“ řekl.

Podpory Václava Lásky si velmi vážíme. Zastává stejné hodnoty, které prosazujeme i v rámci našeho projektu SPOLU PRO KRAJ. K nim patří i boj proti korupci a podpora rozvoje občanské společnosti,“ upozornil Josef Vacek, kandidát na hejtmana za SPOLU PRO KRAJ. „Pokud nám dají Středočeši možnost ovlivňovat v dění v kraji v následujících čtyřech letech, počítám, že bychom s Václavem Láskou spolupracovali i po volbách. Jednou z našich priorit je totiž i rozbiti lobbistického systému v kraji, který ho do značné míry paralyzuje,“ dodal.

Kdo je Václav Láska?

Narodil se v srpnu 1974 v Rakovníku. Od 18 let pracoval v řadách Policie ČR. Začínal jako řadový policista na obvodním oddělení. Později pracoval jako asistent vyšetřovatele a posléze vyšetřovatel na Krajském úřadu vyšetřování se specializací na hospodářskou kriminalitu.

V roce 1999 nastoupil na Úřad finanční kriminality a ochrany státu (ÚFKOS), kde vedl vyšetřování související s IPB a s Harvardskými fondy. Po zániku ÚFKOS v roce 2003 opustil řady policie, krátce pracoval v oblasti ekonomického poradenství. Při zaměstnání vystudoval v letech 1996-1999 sociální patologii na Vysoké škole pedagogické v Hradci Králové a v letech 1999-2004 také právo na Právnické fakultě Západočeské univerzity v Plzni. Od roku 2002 působil v Transparency International, do roku 2011 byl předsedou správní rady.

Od roku 2004 se věnuje právní praxi. V červenci 2007 zamítl ministr vnitra Ivan Langer Láskovu žádost o zbavení mlčenlivosti, jejíž schválení by mu umožnilo vypovídat v USA v kauze Viktora Koženého.

Od roku 2010 provozuje vlastní advokátní kancelář. V roce 2011 analyzoval kauzu Promopro, podal ve věci trestní oznámení, které vedlo k zahájení trestního stíhání vysokých státních úředníků.

V roce 2012 prováděl prověrku smluvních vztahů Dopravního podniku hl. m. Prahy, která vyústila v řadu trestních oznámení na bývalý management podniku, advokáty a známé pražské podnikatele. V říjnu 2014 byl zvolen senátorem.

Mgr. Václav Láska

  • BPP
  • Tento profil nevytvořil Václav Láska, proto zde není aktivní
  • senátor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

12:05 Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k opatřením proti HHC a podobným drogám.