Senátor Michálek: Kvalitní zákony nestačí, záleží na lidech a jejich charakterech

07.09.2013 19:59

Senátor Libor Michálek pokřtil knihu.

Senátor Michálek: Kvalitní zákony nestačí, záleží na lidech a jejich charakterech
Foto: Hans Štembera
Popisek: Libor Michálek

Ve čtvrtek, 5. září 2013 v 17 hodin proběhl v Paláci knih Luxor křest knihy finančního analytika a senátora za Stranu zelených Libora Michálka nazvanou „Zničte to, nebo to zničí vás". V ní popisuje praktiky v době svého působení na Státním fondu životního prostředí a zkušenosti s tzv. whistleblowingem.

Autor knihy, nynější senátor za Stranu zelených (s Piráty a KDU-ČSL) Libor Michálek, popisuje ve čtivém příběhu řadu praktik souvisejících s financováním politických stran a korupčními praktikami v politice, na které si jistě každý vzpomene v souvislosti s nedávnými kauzami. Na čtenáře čeká řada šokujících informací o tom, jak se nakládá s veřejnými prostředky nebo jak se „odkloňují" finance. Vítejte ve světě, který řídí protřelí straníci.

"Při četbě pochopíte, že žádný mozek není schopen vyvinout takové autorské puzení, aby vás napadly ďábelské fantazie, variace a kombinace, kterými současný život v klientelisticko - politických salónech hýří." (Jan Kraus)

„Boj s korupcí je komplexní téma. Kvalitní zákony jsou předpokladem nutným, nikoliv postačujícím. Aplikace práva hodně záleží na lidech, kteří jej aplikují, tam záleží na charakterech." (Libor Michálek)

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Libor Michálek

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice