Senátor Nytra: Nevzpomínám si na souhlas Rady bezpečnosti při intervenci Ruska na Ukrajině

24.04.2018 12:15

Každý týden (zpravidla v pondělí) se mě Parlamentní listy ptají na můj názor na aktuální politický problém. Dotaz ze 16. dubna - a mou odpověď - považuji za principiálně závažné, takže jsem se rozhodl uveřejnit v samostatném článku.

Senátor Nytra: Nevzpomínám si na souhlas Rady bezpečnosti při intervenci  Ruska na Ukrajině
Foto: archiv kandidáta
Popisek: Ředitel Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje a senátor Zdeněk Nytra

Parlamentní listy 16. 4. - Prezident Zeman označil útok USA a spojenců v Sýrii za kovbojskou akci, která brání  návratu uprchlíků do své vlasti. Ozbrojený útok na jakoukoliv zemi může být dle něj veden jen se souhlasem Rady bezpečnosti OSN . Západ podle něho " neuvěřitelně rozvrtal Střední východ." Andrej  Babiš oproti dřívějšímu vyjádření podpory úderu po setkání s prezidentem řekl, že vojenský zásah nic neřeší, je třeba si sednout za stůl  a řešit to společně  včetně EU, USA, Ruska,  Izraele, Turecka, Iranu atd. Co si o tom myslíte?

Zdeněk Nytra: Nějak si nemohu vzpomenout na souhlas Rady bezpečnosti OSN při intervenci Ruska  na Ukrajině. Navíc Rada bezpečnosti je v podstatě nefunkční orgán.A veletoče pana premiéra ani nestačím sledovat, takže si počkám, s kým se dnes či zítra setká a jak podle toho poupraví svůj názor.

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Trikolora: Kauza trestního stíhání učitelky Bednářové je nekonečná blamáž

17:17 Trikolora: Kauza trestního stíhání učitelky Bednářové je nekonečná blamáž

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k soudu s učitelkou z Prahy 6 Martinou Bednářovou