Senátor Oberfalzer: Slovanská epopej by měla zůstat v Praze, přál si to sám autor

22.11.2019 15:21

Na senátním semináři, který se věnoval kontroverznímu rozhodnutí vedení Prahy o přesunu Slovanské epopeje do Moravského Krumlova, zazněla výzva, která chce pražskou koalici přesvědčit o změně stanoviska a respektování přání autora díla Alfonse Muchy.

Senátor Oberfalzer: Slovanská epopej by měla zůstat v Praze, přál si to sám autor
Foto: senat.cz
Popisek: Jiří Oberfalzer

„Slovanská epopej je národní kulturní památka světového významu, jež si zaslouží přiměřenou úctu a důstojné zacházení. Při každém záměru, týkajícím se převozu či umístění díla, je proto nezbytné postupovat v souladu s doporučeními památkářů a pokyny odborníků, kteří o Slovanskou epopej dlouhodobě pečují. Teprve poté je možné rozhodnout o dalším osudu díla. Závěrem tohoto slyšení je výzva vedení hl. m. Prahy k vypracování konceptu důstojného umístění celého díla dočasnou a posléze stálou expozicí na území hl. m. Prahy tak, jak si to přál sám autor,“ říká místopředseda Senátu za ODS Jiří Oberfalzer, který nad seminářem převzal záštitu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokop (Levice): Levice chce osvobodit člověka z totality peněz

14:17 Prokop (Levice): Levice chce osvobodit člověka z totality peněz

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k levicovosti politiky.