Senátor Orel: Tanečky premiéra v demisi jsou spíše úsměvné

16.04.2018 20:01

Jak vnímám aktuální - zdá se kritickou - situaci v Sýrii

Senátor Orel: Tanečky premiéra v demisi jsou spíše úsměvné
Foto: archiv kandidáta
Popisek: Petr Orel (SZ)

Nejsem velkým přítelem výchovných políčků ze strany západu, řada takovýchto zásahů byla realizována dle mého soudu neuváženě a vyvolala chaos, zmatek, škody a utrpení srovnatelné s těmi, proti kterým původně směřovala.

K těmto bytostně zásadním a radikálním rozhodnutím je potřeba přistupovat s velkou uvážlivostí a předjímat jejich možný negativní dopad.

Použití chemických zbraní je nesmírně závažná situace, která dle mého soudu takovýto cílený úder ospravedlňuje. Podle informací, které jsou z médií dostupné, byl útok spojenců (USA, Francie a V. Británie) proveden vskutku cíleně a profesionálně, bez ztrát na civilním obyvatelstvu.

Čekat na souhlasné rozhodnutí Rady bezpečnosti OSN je v zásadě nemyslitelné, tento orgán, bezesporu veledůležitý, není při současně nastavených pravidlech funkční.

Co se týká reakce naší vlády, pak dle mého přesvědčení určitě stačilo vyjádření ministra zahraničí M. Stropnického, mediální aktivity ministryně obrany K. Šlechtové už byly zbytečné. Tanečky premiéra v demisi, pana Babiše, jsou pak spíše úsměvné, je evidentní, že určitě není dokonalý, že se bude muset hodně učit, přinejmenším v zahraničně-politických tématech.

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

4:31 Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výhře Ruské federace ve sporu s Ukrajinou u Mezinár…