Senátor Štěch: První hlasování prvního dne schůze senátu 11. 10. 2017

11.10.2017 11:15

Dovolím si učinit poznámku. Už se nepředkládají nové návrhy, akorát se odůvodňuje, proč ano, proč ne. Myslím si, že už je to drobet za hranou. Tak. Ještě se někdo hlásí? Nikdo se nehlásí, takže budeme nyní hlasovat. A prosil bych vás, abyste s trpělivostí jistě vám vlastní sledovali, co budu navrhovat a případně mě upozornili, kdybych něco opomněl, nebo jsem hlasování navrhl nesprávně.

Senátor Štěch: První hlasování prvního dne schůze senátu 11. 10. 2017
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Senátu Milan Štěch

Teď bychom měli hlasovat – jako první bod - dovolím si o návrhu pana kolegy Vystrčila, a to je, zda vyřadíme bod 31. Protože návrh byl minulým Organizačním výborem zařazen, takže v tisku pořadu schůze, který jste obdrželi domů, ten bod byl, a včerejší Organizační výbor navrhuje vyřadit. Dám znělku, a potom zopakuji, o čem hlasujeme.

Prosím, soustřeďte se. Budeme hlasovat o tom, aby se bod 31, tisk č. 165, z pořadu schůze vyřadil. To znamená, kdo bude souhlasit s vyřazením... Prosím vás, hlasování řídím já. Pokud máte nějaké námitky, tak je uplatněte.

Kdo souhlasí s tím, aby se bod vyřadil, stiskne tlačítko ANO. Kdo s tím nesouhlasí, stiskne tlačítko NE. Nejsou námitky? Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s vyřazením, stiskne tlačítko ANO a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu, stiskne tlačítko NE a zvedne ruku. Děkuji vám.

Hlasování č. 2, registrováno 69, kvórum 35, pro návrh 43, proti 17. Návrh byl schválen. Bod 31 se z pořadu vyřazuje.

Teď budeme hlasovat o dalším návrhu, a to je, aby na pořad schůze byl pevně zařazen po 17. hodině jako první bod ten, který máte v aktuálním tisku pořadu na vašich lavicích uveden pod číslem 23, je proloženě, to je informace předsedy vlády ohledně průzkumu o možné těžbě lithia v České republice. O tomto návrhu budeme hlasovat tak, že kdo souhlasí zařadit, stiskne tlačítko ANO a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu, stiskne tlačítko NE a zvedne ruku. Rozumíme si všichni? Ještě jednou? Ještě jednou opakuji tedy. Kdo souhlasí se zařazením, stiskne tlačítko ANO, kdo je proti... (Padají dotazy z pléna.) Já jsem vám říkal, že ten bod, ten pořad, vůči kterému hlasujeme, je to, co jste dostali domů písemně, návrh, to je to, co vy víte, to je ten pořad poslední. Včera organizační výbor navrhl změny a my o těch změnách, pokud jste požádali, hlasujeme samostatně. Pokud jste nepožádali, pak je odhlasujeme en bloc, ten zbytek. Teď se musím soustředit, abych neudělal chybu. Zopakuji to. Kdo je pro to, aby se nový bod 23 zařadil na pořad této schůze, stiskne tlačítko ANO. Kdo je opačného názoru, stiskne tlačítko NE. Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí se zařazením tohoto bodu, stiskne tlačítko ANO a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu, stiskne tlačítko NE a zvedne ruku. Děkuji vám.

Hlasování č. 3, registrováno 69, kvórum 35, pro návrh 36, proti 27. Návrh byl schválen. Tento bod se bude projednávat. Je zařazen.

Dalším návrhem je návrh pana kolegy Valenty, to je nový návrh, abychom jako nový bod číslo 19, to znamená po bodu 18, zařadili bod Aktuální otázky ve financování sportu. Budeme hlasovat tak, že kdo je pro zařazení tohoto bodu, stiskne tlačítko ANO, kdo je proti, stiskne tlačítko NE. Nejsou námitky? Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí, stiskne tlačítko ANO a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu, stiskne tlačítko NE a zvedne ruku. Děkuji vám.

Hlasování č. 4, registrováno 69, kvórum pro přijetí 35, pro návrh 24, proti 13. Návrh nebyl přijat. Bod nebude zařazen.

Dále tady byl návrh pana senátora Hampla, abychom zařadili nový bod, řeknu ho ve zkrácené verzi, Stanovisko Senátu k projevu prezidenta republiky na jednání Rady Evropy, navrhuje tento bod zařadit za bod 23, to znamená jako nový bod 24. Může takto být? (Předkladatel souhlasí.) Ano, tak. Kdo bude s tímto návrhem souhlasit, stiskne tlačítko ANO a zvedne ruku. Kdo je proti, stiskne tlačítko NE. Rozumíme si? Nejsou námitky? Můžeme zahájit hlasování. Kdo souhlasí s návrhem, stiskne tlačítko ANO a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu, stiskne tlačítko NE a zvedne ruku. Děkuji vám.

Hlasování č. 5, registrováno 69, kvórum pro přijetí 35, pro návrh 38, proti 9. Návrh bude zařazen, bude zařazen za bod 23. (Z pléna zní: Za lithium.) Za lithium, správně.

Tak, vážené kolegyně, vážení kolegové. Hlasovali jsme vaše všechny dílčí požadavky? Hlasovali. Takže bych si dovolil nyní dát hlasovat o pořadu této schůze... (Jiří Dienstbier se dotazuje k dané problematice.) Já jsem si chtěl dovolit vám dát návrh, který byste snad mohli přijmout, že bychom hlasovali o návrhu, který byl včera schválen organizačním výborem, ve znění přijatých návrhů v předchozích hlasováních. Může to tak být? Může. Takže si dovolím zahájit hlasování. Kdo souhlasí, stiskne tlačítko ANO a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu, stiskne tlačítko NE a zvedne ruku. Já vám děkuji.

Hlasování č. 6, registrováno 69, kvórum 35, pro návrh 61, proti 1. Návrh byl schválen. Budeme se výsledkem tohoto hlasování při pořadu této desáté schůze řídit. Děkuji vám.

A my přistoupíme k projednávání prvního konkrétního bodu naší schůze, kterým je


Vládní návrh, kterým se předkládá Parlamentu České republiky k vyslovení souhlasu s ratifikací Úmluva Mezinárodní organizace práce o práci na moři, přijatá v roce 2006

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: V zahraničí se vždycky snažím najít chvíli na setkání s krajany

21:10 Premiér Fiala: V zahraničí se vždycky snažím najít chvíli na setkání s krajany

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k setkání s krajany.