Senátor Valenta: Babiš slíbil všechno

14.01.2018 17:10 | Zprávy

Slovácký senátor komentuje na facebookovém profilu programové prohlášení vlády Andreje Babiše

Senátor Valenta: Babiš slíbil všechno
Foto: Jonáš Kříž
Popisek: Senátor Ivo Valenta za Soukromníky

Tak jsem nahlédl do programového prohlášení vlády Andreje Babiše a jediné, co mne napadlo, bylo jediné: Nikdo vám nemůže splnit tolik, co já vám můžu slíbit. Novopečený premiér a jeho kabinec se chce zasloužít úplně o vše. Má to však jedinou, ale velmi podstatnou slabinu.

Jsou to jen prázdné sliby, které jsou v mnoha ohledech v rozporu s tím, co doposud Andrej Babiš a jeho kolegové v politice předváděli. A proto se nedivím, že ani pro toto velkorysé vládní prohlášení, ve kterém si každý z nás najde svůj kousek, ale jako celek je pouze nesourodou utopickou představou, není schopen najít důvěru v Poslanecké sněmovně.

A přestože se premiér Babiš snaží vytvořit dojem, že jedině on a jeho ministři makají, a ostatní politici jen politikaří, tak jsem vlastně rád, že si Poslanecká sněmovna zatím zachovává své ústavné postavení. Poslanci se zatím nenechávají “koupit” urývky z vládního prohlášení nebo svými zástupci v dobře placených státních funkcích.

Andrej Babiš se totiž pokouší přetvořit parlamentní demokracii k obrazu svému, omezit “žvanírnu” a dát “výkon” svým manažerům ve vládě. Přestože bych mu mohl manažersky rozumnět, tak politiky jeho principy odmítám, protože vedou k totalitním praktikám. A těch jsme si už užili až příšliš.

Zárveň je logické, že z vládního prohlášení Babišovi vlády jásají senioři a studenti, kterým vláda slibuje vlaky zdarma. Seniorům pomáhám, studentům rozdávám svůj politický plat, ale odmítám princip, aby z daní nás si vláda takto uplácela své voliče. Ať raději nechá peníze lidem, kteří si sami rozhodnou, jak a za co je utratí.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lubomír Metnar byl položen dotaz

Proč nikdo neřeší nákup tanků bez výběrka?

Dobrý den, schvalujete nákup tanků, který vláda plánuje? Mě překvapuje, že nikdo neřeší, že nákup probíhá bez výběrového řízení. Podle mě to zavání korupcí nebo minimálně plýtvání veřejnými penězi, protože když není výběrko, jak se ví, že jde pro nás o ten nejvýhodnější nákup?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Kuba: Medaile pro vítěze náležely všem účastníkům

21:03 Hejtman Kuba: Medaile pro vítěze náležely všem účastníkům

Jubilejní 10. ročník sportovních her seniorů Jihočeského kraje slavnostně zahájil hejtman Martin Kub…