Senátor Valenta: Chci pomáhat našemu kraji a udělat z něj skvělé místo pro život

30.06.2016 18:00

Potvrzeno! Ivo Valenta se stěhuje z Monaka a kandiduje na hejtmana.

Senátor Valenta: Chci pomáhat našemu kraji a udělat z něj skvělé místo pro život
Foto: Archiv IV
Popisek: Senátor Ivo Valenta

Senátor, podnikatel a známý donátor Ivo Valenta se stěhuje do Zlínského kraje. Po 18 letech opouští Monako a natrvalo začne žít na Moravě. Jak již dříve avizoval, v tomto případě zároveň zvedne „hozenou rukavici“ a stane se lídrem společné kandidátky Svobodných a Soukromníků (SaS) v podzimních volbách do zastupitelstva Zlínského kraje. Podle posledních průzkumů by koalici SaS volilo 11,7 procent obyvatel kraje. Strmý růst volebních preferencí tak naznačuje, že Ivo Valenta vstupuje do napínavého boje o post hejtmana Zlínského kraje.

„Stěhuji se z Monaka na Moravu. Podařilo se mi včas vyřešit všechny záležitosti, které souvisí s ukončením mého trvalého pobytu v Monaku, a proto mi tedy nic nebrání k tomu, abych se stal kandidátem Svobodných a Soukromníků na zlínského hejtmana. Věřím, že společně se spoustou schopných lidí, kteří na naší kandidátce přináší nový vítr do krajské politiky, budeme schopni nabídnout recepty na problémy kraje. Chci pomáhat našemu kraji a udělat z něj skvělé místo pro život,“ řekl Ivo Valenta.

„Moje motivace k návratu na Moravu není však pouze politická. Nepotřebuji žádné dobře placené křeslo ani osobního řidiče. Pouze pro možnost kandidovat na hejtmana bych se nestěhoval. O tomto kroku přemýšlím již mnoho let. Jsem rodák z Valašska, srdce mi zakořenilo na Slovácku, moje žena je z Vizovic a Zlínský kraj je rozhodně jedním z nejkrásnějších míst na světě. Do světa jsem odešel na začátku 90. let, abych vybudoval mezinárodní skupinu, která se bude umět prosadit i na těch nejsložitějších světových trzích. Povedlo se. A já se mohou vrátit a nabídnout obyvatelům Zlínského kraje své odhodlání, vytrvalost, mezinárodní zkušenosti i schopnost řídit a rozhodovat,“ vysvětlil senátor.

Podle jeho slov nešlo o jednoduché rozhodnutí. „V těchto chvílích asi každý z nás především myslí na své děti a chce pro ně to nejlepší. O to větší mám motivaci k tomu, abych pomohl zlepšit život v našem kraji. Dnešní vedení kraje totiž v mnoha ohledech zaspalo. Neudělalo moc proto, aby náš kraj nevymíral, aby z něj neodcházeli mladí lidé, aby zde neměli zaměstnanci druhé nejhorší mzdy v ČR, aby se podnikatelé, ale i starostové malých obcí netopili v byrokratickém marastu. Změnit tyto věci a pomoci našemu společnému žití na Slovácku, Valašsku i Hané je pro mne velkou výzvou. A ty mne vždy lákaly a byl jsem zvyklý v nich vítězit,“ dodal Valenta.

Ten je současně odhodlán vzdát se všech případných finančních prostředků, které by mu náležely z působení v krajské politice, a to ve prospěch nadaných studentů. Stejně tomu je v souvislosti s výkonem jeho funkce senátora, kdy veškeré prostředky, plynoucí z této pozice, jdou na konto speciálního studentského fondu. Díky němu se mohla již řada studentů zúčastnit například stáží na prestižních zahraničních univerzitách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Rakušanův a Fialův migrační pakt není lék, který EU vyléčí, ale jed

15:06 Babiš (ANO): Rakušanův a Fialův migrační pakt není lék, který EU vyléčí, ale jed

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.