Senátor Valenta: Čip pro každého?

26.12.2015 8:26

Když se s někým bavím o přehnané státní regulaci, často si dělám legraci z toho, že nám stát časem nainstaluje čip někam za ucho.

Senátor Valenta: Čip pro každého?
Foto: archiv senátora
Popisek: senátor Ivo Valenta

Ten zapípá pokaždé, když si dáte druhou skleničku vína, protože stát rozhodne, že každá další už škodí zdraví. A teď si čtu, že čipy by měly být povinnou součástí každého občanského průkazu, tedy dokladu, který bychom měli mít de facto stále u sebe. Rozhodně podporuji všechny snahy, které mají občanům zjednodušit jejich komunikaci s úředníky, a to pokud možno za využití všech moderních IT technologií. Dlouhé roky mají politici plná ústa témat o elektronizaci státní správy a před volbami slibují, že k podání všemožných formulářů bude každému občanovi stačit počítač s přístupem na internet. Ale skutek utek a místo toho pořád stojíme fronty na nejrůznějších úřadech a pořád dokola hlásíme ty samé údaje. A teď nám stát slibuje, že čip v občanském průkazu zavádí proto, aby nám usnadnil právě komunikaci s úřady. Nevím, proč, ale moc se mi to nezdá … Mám pocit, že hlavní důvod může spočívat opět v apetitu státu na větší šmírování svých občanů. Jak to vidíte vy? Bude vám vadit čip ve vaší peněžence?

Poznámka redakce: 75% podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s. vlastní společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a senátora Iva Valenty

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…