Senátor Valenta: Co bude dál?

08.12.2016 7:34

Vlastně nezávidím ministru financí a jednomu z největších podnikatelů u nás, Andreji Babišovi, rozhodování, před kterým se ocitl po schválení zákona o střetu zájmů.

Senátor Valenta: Co bude dál?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Ivo Valenta

Být ministrem financí mu velmi vyhovuje, ale zároveň vlastní velkou podnikatelskou skupinu, která je plně závislá na státních a evropských dotacích a také státních zakázkách. Bez těchto miliardových příjmů se podle mého soudu zhroutí ekonomika celého Agrofertu. Nevěřím, že by něco takového podnikatel Babiš dopustil. A tak má podle mne pouze dvě možnosti. Buď převede Agrofert do nějakého svěřeneckého fondu a vzdá se tak kontroly nad firmou, kterou zakládal a budoval čtvrt století, anebo odejde z vlády. Nevěřím, že by se byl schopen vzdát svého podnikání. Na to nemá Andrej Babiš náturu. Podle mého soudu nás spíš čeká dobře zrežírovaná vládní krize, která bez ztráty kytičky vyštípe šéfa hnutí ANO z vlády. Andrej Babiš odejde jako hrdina, který to myslí dobře, jen mu tradiční politické strany pořád hází klacky pod nohy. Sice rezignuje na funkci ministra financí, ale zároveň si otevře prostor na to, aby se naplno věnoval předvolební kampani, mohl otevřeně opět kritizovat vládnoucí politickou reprezentaci a objíždět celou Českou republiky s koblihy a populistickými sliby. A z pozice zachránce, který nelpí na politické funkci a novodobého spasitele je schopen nejen vyhrát volby, ale zároveň dosáhnout historicky nejvyššího volebního zisku, který uměli za totality překonat už jen komunisté. Za 10 měsíců mimo ministerskou funkci a zároveň záchranu miliard pro svůj Agrofert by to stálo, nemyslíte?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

7:17 SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k rozhovoru Vladimíra Špidly s Miroslavem Kalouskem…