Senátor Valenta: Co ještě pokládáme za normální?

27.01.2017 7:34

V demokratické zemi platí, že je třeba respektovat rozhodnutí nezávislého soudu. Ale přiznám se, že mám skutečně velký problém pochopit, jak mohly německé soudy opakovaně konstatovat, že pokud vypálit židovskou synagogu v německém Wuppertalu byl přiměřený krok, který měl vyjádřit nesouhlas s politikou Izraele v pásmu Gazy.

Senátor Valenta: Co ještě pokládáme za normální?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Ivo Valenta

Děsím se toho, kam se posouvá naše celospolečenské vnímání toho, co ještě je a co už není „přiměřenou reakcí“. Opravdu dopustíme, abychom vypalování náboženských symbolům, ke kterým mám chovat přiměřenou úctu a respekt, považovali za něco „normálního“? Bohužel stále probíhající nelegální migrací islámských nájezdníků si do Evropy vnášíme další prvky agresivní nesnášenlivosti, která se otáčí proti kulturním a náboženským kořenům Evropy a hodnotám, které jsme po staletí uznávali. A bohužel pořád se tváříme, že zrovna nás se nic podobného netýká a že všichni, kdo straší Islámem, jen malují čerta na zeď. Problémy západní Evropy však přesně demonstrují, kam až může vést neřízená migrace a otevřená náruč pro miliony uprchlíků. A to se obávám, že největší problémy nás teprve čekají.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

10:04 Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

Ministerstvo spravedlnosti aktuálně diskutuje opatření ke snížení rizika zpronevěry peněz z advokátn…