Senátor Valenta: Do lesa bez nože?

23.02.2019 11:20

Komentář na facebookovém profilu k doporučení EU na zavedení zákazu nošení nožů

Senátor Valenta: Do lesa bez nože?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivo Valenta

Způsoby, jakými chce EU, potažmo některé evropské země, bránit násilí, je opravdu místy přitažený za vlasy. Kdyby vše začínalo i končilo zákazem nošení nejnebezpečnějších typů zbraní na veřejnosti, ještě bych to pochopil, nicméně pokud je informace v článku pravdivá, EU doporučuje členským zemím i zavedení zákazu nošení nožů bez řádného důvodu.

Už samotný fakt, že jsou v některých zemích nože s výjimkou těch kuchyňských zcela zakázány, je postavený na hlavu. Pevně věřím, že se k nám podobný legislativní paskvil, k jakému přistupují některé země (například Francie nebo Velká Británie), nedostane, i když EU už postupně začíná s omezujícími doporučeními. Snad se z nich nestanou nařízení, jak je zvykem.

Podobná opatření navíc postrádají jakýkoliv význam. Násilníci se těmito pravidly rozhodně řídit nebudou a budou u sebe nosit to, co budou chtít. Takže výsledek bude jediný – slušný člověk se nebude mít čím bránit případnému útoku. Nerad bych se navíc dočkal doby, kdy si nebudeme moci vzít nůž ani do lesa na houby.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Canov: Nejčernější den v historii Senátu

20:07 Senátor Canov: Nejčernější den v historii Senátu

Nevídaný skandál ve věci návrhu novely Občanského zákoníku (známé pod názvem „Manželství pro všechny…