Senátor Valenta: EET má první oběti

27.11.2016 15:19

Elektronická evidence tržeb ještě ani nebyla zostra spuštěna a zejména venkovští hospodští začínají houfně zavírat své provozy.

Senátor Valenta: EET má první oběti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Ivo Valenta

Bohužel se tak přesně naplňuje scénář, který řada z nás při schvalování EET předpovídala, a sice že na tento paskvil doplatí zejména nejmenší živnostníci, kteří tak tak bojují o přežití a každý byť drobný výdaj navíc je pro ně nepřekonatelný. A přitom nejde jen o hospodské a jejich živnosti jako takové. Vesnice bez hospod budou jednoznačně ochuzeny o tradiční místo setkávání a společenského života. K čemu nám budou účtenky a zaevidované tržby, když nebude kam zajít na pivo, kde sdílet své životní příběhy a zkušenosti, kde se pořádně pohádat o politice? A vůbec nejsmutnější na tom je, že ministr Babiš nad tímto děním mávne rukou s tvrzením, že zavírají jen ti, kteří doposud podváděli. To je vskutku křivé a nesmírně hanlivé obvinění lidí, z nichž mnozí mu ve volbách dali důvěru s tím, že jako podnikatel je jedním z nich a že bude dbát o to, aby zde pro soukromníky a živnostníky bylo zdravé prostředí. I když se, v což doufám, podaří EET nakonec zrušit, její důsledky, které nastávají již nyní, budou bohužel nenávratné. Nezbývá než doufat, že si to ti, kterých se to týká, budou dobře pamatovat a stejnou chybu při volbách již neudělají!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

19:05 Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

Evropským parlamentem prošla opožděná reakce na zemědělské protesty. Návrhy byly ale šité horkou jeh…