Senátor Valenta: EU nesmí ohrozit výrobu zbraní v Uherském Brodě

04.10.2016 19:20

Senátor Ivo Valenta po návštěvě České zbrojovky Uherský Brod

Senátor Valenta: EU nesmí ohrozit výrobu zbraní v Uherském Brodě
Foto: Archiv IV
Popisek: Senátor Ivo Valenta

Evropská unie plánuje novou směrnici, která má omezit držení zbraní. Prý je to reakce na zvýšené teroristické hrozby v Evropě. Opak je však pravdou. Pokud EU přijme plánované nesmyslné omezení, nejenže přijdou o práci další stovky lidí v našem regionu, ale zároveň zásadním způsobem oslabíme naši národní bezpečnost. V případě vojenských hrozeb by se totiž naše země stala zcela závislá na zbrojních dodávkách ze zahraničí. A ty v případě těžko předvídatelných geopolitických hrozeb mohou být více jak nestabilní a těžce garantovatelné.

Samozřejmě, že si nepřeji, abychom se kdykoliv dostali do tak zásadních bezpečnostních nebo dokonce válečných situací, že bychom potřebovali dozbrojovat naši armádu. Na druhou stranu je dobré vědět, že máme přímo v Uherském Brodě továrnu, která je v případě potřeby toho schopná a jejíž výroba je plně postavena na domácích subdodávkách.

Přesvědčil jsem se o tom v posledních dnech, když jsem navštívil právě uherskobrodskou Českou zbrojovku, prohlédl si její moderní výrobu a pohovořil jak s managementem tak zaměstnanci. Za sebe tedy říkám, že budu dělat vše proto, abychom nedovolili Bruselu další ránu pod pás našich národních ekonomických a bezpečnostních zájmů. A nedovolme Evropské unii, aby připravila obyvatele našeho kraje o další stovky pracovních míst. Už se jí to úspěšně podařilo v případě sankcí proti Rusku, teď tomu musíme společně zabránit.

Ivo Valenta
slovácký senátor 

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Až do posledního Ukrajince

16:21 David (SPD): Až do posledního Ukrajince

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vývoji vojenského konfliktu na Ukrajině