Senátor Valenta: Financování sportu by mělo být samostatnou kapitolou státního rozpočtu

11.08.2018 10:49

Slovácký senátor komentuje na facebookovém profilu financování sportu

Senátor Valenta: Financování sportu by mělo být samostatnou kapitolou státního rozpočtu
Foto: Jonáš Kříž
Popisek: Senátor Ivo Valenta za Soukromníky

Se zájmem jsem si přečetl článek, který shrnuje průzkum ohledně sportovišť v jednotlivých obcích, městech a krajích naší země. Je z něj patrné, že v místech, kde je větší koncentrace obyvatel, stávající kapacita sportovních areálů není dostatečná. Nejinak je tomu ve Zlínském kraji.

Sport je přitom klíčovou oblastí našeho života, napomáhá k udržení zdraví a je nezbytný zejména pro děti. Dlouhodobě tvrdím, že tato situace se musí zlepšit. Je třeba, aby veřejnost měla dostatek možností pro sportovní vyžití a sport byl dostupný především dětem.

S tím samozřejmě velmi úzce souvisí také otázka jeho financování, které musí být transparentní a předvídatelné. Nemůže se stávat, že si děti z některých rodin sportovní kroužky jednoduše nebudou moci dovolit.

Pomoci k nápravě stávající situace se dlouhodobě snažím nejen prostřednictvím Nadace SYNOT, která podporuje sport v regionu, ale také z pozice krajského zastupitele a senátora. Jsem však i nadále přesvědčen o tom, že financování sportu by mělo být odděleno samostatnou kapitolou státního rozpočtu, kterou by spravoval také samostatný resort.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Podmínky o jednání o ukončení války se pro Ukrajinu s časem zhoršují

13:04 Mašek (ANO): Podmínky o jednání o ukončení války se pro Ukrajinu s časem zhoršují

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k míru na Ukrajině.