Senátor Valenta: Hradiště zastavilo práci Poslanecké sněmovny. Takovou máme moc. Přestane se stát chovat macešsky?

27.05.2016 16:19

Vyjádření senátora na sociální síti Facebook k dnešní náplni ministra Babiše, který se místo práce v Poslanecké sněmovně procházel „chodbami budovy, kde se v minulosti odehrávala největší zvěrstva komunistického režimu“:

Senátor Valenta: Hradiště zastavilo práci Poslanecké sněmovny. Takovou máme moc. Přestane se stát chovat macešsky?
Foto: Daniela Černá
Popisek: Senátor Ivo Valenta

Ani jsem si nemyslel, že máme na Slovácku takovou moc... Kvůli rekonstrukci uherskohradišťské věznice jsme společně rozhýbali pražská ministerstva natolik, že dnešní výlet ministra financí Andrej Babiš na Slovácko zablokoval práci celé Poslanecké sněmovny - http://goo.gl/6cpYND .

Pan ministr se totiž místo obhajoby předkládaných zákonů raději procházel chodbami budovy, kde se v minulosti odehrávala největší zvěrstva komunistického režimu. 

Jako slovácký senátor a patriot jsem vlastně rád, že pan ministr takto přehodnotil své priority. Tímto zásadním gestem snad dává najevo, že konečně vyslyší mnohé výzvy našeho regionu a že se po 20 letech stát přestane chovat macešsky k této kulturní památce a vyřeší osud bývalé věznice. Jedině stát, jeho ministerstva a jeho organizace mají možnost, ale také povinnost dát navrženým řešením konečně zelenou.

A nás může těšit, že se náš společný tlak vyplatil a donutil odpovědné politiky konečně konat. Tak jen doufejme, že celé dnešní hemžení nebylo divadelním představením kvůli blížícím se krajským volbám. Pak by totiž bylo nejlepší, aby se volby konaly každým rokem. Problémy, které nás dlouhodobě trápí na Slovácku, by tak zřejmě díky „upřímnému“ zájmu pražských politiků třeba i rychleji mizely. Důležité však je, aby se z těchto slibů staly reálné skutky. A na to si společně všichni určitě dobře posvítíme 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Dvojí metr na utajované informace

11:17 Mašek (ANO): Dvojí metr na utajované informace

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nakládání BIS s utajovanými informacemi