Senátor Valenta: Já a Andrej Veliký? Děkuji, nechci

07.01.2016 10:44

Já a Andrej Veliký aneb Nechci koblihové království.

Senátor Valenta: Já a Andrej Veliký? Děkuji, nechci
Foto: senát
Popisek: Senátor Ivo Valenta

Dostalo se mi upozornění, že z uniklých e-mailů předsedy vlády Sobotky a jeho nejbližších spolupracovníků vyplývá, že si poradci pana premiéra zadali zpracování analýzy na mou osobu. Prý jestli mohu a mám potenciál stát se novým „Andrejem Velikým z Koblihova".

Škoda, že se raději nestavili na kus řeči, třeba u nás ve vinném sklepě v Uherském Hradišti. Jednoduše bych jim potvrdil, že nemohu, protože nechci!

Opravdu nehodlám být tím, kdo by chtěl pošlapat demokracii, svobodu a soukromí v naší zemi, tím, kdo by chtěl budovat všemocnou regulokracii, šmírovat podnikatele a všechny aktivní lidi, zavádět stohy lejster a likvidovat živnostníky a malé podnikatele, aby vytvořil prostor pro monopoly a magnáty. Nechci být ani tím, kdo by usiloval o vyšší výběr daní, a to jen proto, aby bylo z čeho rozdávat dotace vybraným firmám. Nechci budovat politické impérium, ani novodobá politbyra. Chci pomáhat především Slovácku a Zlínskému kraji, ale rovněž přinášet impulsy k tomu, aby se napříč celou zemí spojili lidé se zdravým selským rozumem a nabídli voličům alternativu ke koblihovému království.

Už se asi nedozvím, co pánům poradcům a analytikům z Lidového domu z oné analýzy vyšlo. Ne, že by mě to trápilo ... Nicméně v každém případě je pro mne tento e-mail charakteristickým pro současnou vládu a její styl.

Hovoří o dvou věcech. Zdá se, že už i premiérovo nejbližší okolí převzalo praxi páně Babiše a jeho našeptávačů, kteří mají ve velké oblibě neustále na někoho zpracovávat složky, analýzy a svodky. Navíc je zřejmé, jakou frustrací a ustrašeností ve vztahu k ministru financí a předsedovi hnutí ANO představitelé ČSSD v čele s premiérem trpí.

Za destrukci demokracie v naší zemi, ohýbání zákonů ve prospěch vicepremiérova byznysu a budování jeho impéria přitom nesou velký díl spoluodpovědnosti.

Poznámka redakce: 75% podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s. vlastní společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a senátora Iva Valenty

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kordová Marvanová: Milostivé léto bude i pro zdravotní pojištění

14:07 Kordová Marvanová: Milostivé léto bude i pro zdravotní pojištění

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k snadnějšímu zaplacení dluhů u VZP a odpuštění pená…