Senátor Valenta: Jako bych to neříkal...

06.11.2018 20:21

Zákon, kterým byl zakázán prodej ve vybraných obchodech o vybraných svátcích, byl jen předstupněm k tomu, aby se tento zákaz rozšiřoval dál a spolu s tím se ještě více omezovala svoboda podnikání a vůbec svoboda nás všech.

Senátor Valenta: Jako bych to neříkal...
Foto: JK
Popisek: Senátor Ivo Valenta

V době schvalování tohoto zákona jsem byl jedním z jeho velkých kritiků a tento vývoj jsem předpovídal. Bohužel, došlo na má slova a tak je tu další snaha o regulaci prodejní doby a jistě ne poslední.

Pokud by totiž prošel tento lidovecký návrh (více ZDE), jsme již jen krůček od toho, aby se obchody ze zákona zavřely i o nedělích a kdo ví, kdy ještě. To nemůžeme dovolit.

Možnost nakoupit si svobodně kdykoliv a cokoliv stejně jako svoboda podnikání a jejich možnost prodávat široký sortiment, to jsou výhody, které přinesla listopadová revoluce. Vzpomínáte ještě na prázdné regály, státem regulovanou otevírací dobu i ceny?

Nesmíme dopustit, abychom podobně nesmyslnými regulacemi kráčeli zpět do těchto dob. Proto budu prosazovat, aby byl zákaz prodeje o svátcích naopak zrušen.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…