Senátor Valenta: Jde o neschopnost? Nebo je to záměr?

20.08.2020 6:37

Komentář na facebookovém profilu k vládním opatřením v boji proti koronaviru

Senátor Valenta: Jde o neschopnost? Nebo je to záměr?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivo Valenta

Vláda rozhodla o tom, že od září budeme muset povinně nosit roušky nejen v nemocnicích, sociálních zařízeních, příp. na některých dalších místech, kde to dává logiku s ohledem na nutnost chránit ohrožené skupiny obyvatel, ale tuto povinnost rozšířila na obchody, poskytovatele služeb a zcela nesmyslně na kadeřnictví či restaurace.

Vzniká tím další Kocourkov, se kterými se teď budou potýkat nejen školáci, ale také každý, kdo vyrazí na pivo nebo sklenku vína či burčáku do mnoha vinných sklepů u nás na Slovácku. Před sklepem bez roušky, při vstupu do sklepa v roušce, u stolu s rouškou, když budu „konzumovat“ tak bez roušky, když půjdu na WC tak s rouškou atd., atd.

Anketa

Měl by se omezit či zdanit odtok zisků nadnárodních firem z České republiky?

98%
2%
hlasovalo: 21633 lidí

Vzniká tím nejen další zmatek, ale především rozčarování u většiny národa, protože taková v podstatě děravá opatření nebudou ani z laického pohledu schopna výrazněji zabránit šíření koronaviru. A k tomuto názoru se přiklání i řada lékařů a dalších odborníků.

V tomto ohledu vnímám rozhodnutí ministerstva zdravotnictví bohužel jako pouhou snahu posílit atmosféru strachu mezi občany naší země na straně jedné a za zbytečné omezování svobody každého z nás na straně druhé. Obzvláště za situace, když jsme od vládních představitelů slyšeli v posledních měsících opakovaná ujištění, že k žádným celoplošným opatřením již vláda přistupovat nebude, a že případná ohniska nákazy se budou řešit pouze v daném regionu zpřísňováním opatření v konkrétní, zasažené lokalitě.

Mnohokrát jsme mimo jiné i v Senátu atakovali vládu, aby připravila jasný krizový plán pro boj s koronavirem. Bohužel vláda promarnila čtyři měsíce času. Zavedla sice okresní semafor, ale při zavádění preventivních opatření se jím přesto sama neřídila. Navíc se nezlepšila předvídatelnost vládních opatření. V pondělí vláda oznámila povinnost nošení roušek jen ve vnitřních prostorách a provozovatelé restaurací i jejich zákazníci si oddechli, že se jich toto nařízení tentokrát týkat nebude. Jejich radost však vydržela jen dva dny, protože ve středu bylo všechno jinak a do rouškové povinnosti spadla také všechna stravovací zařízení.

Jde o neschopnost? Nebo je to záměr? Těžko soudit.

Poznámka redakce: 75% podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s. vlastní společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a senátora Iva Valenty

Pozn. redakce: 79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozující server Parlamentní listy vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty.

reklama

Synot

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

Ivo Valenta

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: O jaké „operaci ve prospěch USA” premiér s CIA jednal?

14:02 Senátorka Zwyrtek Hamplová: O jaké „operaci ve prospěch USA” premiér s CIA jednal?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návštěvě premiéra Fialy v ústředně CIA.