Senátor Valenta: Je třeba zastavit Čunkovu nemocnici

05.06.2019 12:54 | Zprávy

Komentář na facebookovém profilu k projektu výstavby nové Krajské nemocnice Tomáše Bati.

Senátor Valenta: Je třeba zastavit Čunkovu nemocnici
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivo Valenta

Je třeba zastavit špatný a účelově připravovaný projekt nové nemocnice v Malenovicích, skoncovat s jednostrannou manipulací veřejnosti a vrátit se k modernizaci Baťovy nemocnice v jejím stávajícím areálu. Hejtman Čunek nás dlouhé měsíce tahal za nos, ale teď má na stole nezávislá expertní stanoviska, která boří jeho dosavadní snahu vykreslit výstavbu nové nemocnice jako jediné možné řešení.

První z nich vypracoval bývalý děkan Národohospodářské fakulty VŠE Praha, doc. Ing. Jiří Schwarz, CSc., a to společně se svými kolegy z CETA - Centrum ekonomických a tržních analýz. Zabýval se především ekonomickými souvislostmi, analýzou rizik a finančními dopady na krajský rozpočet i ekonomiku nemocnic. Své zkušenosti s výstavbou Fakultní nemocnice Olomouc pak ve svém stanovisku využil také dlouholetý ředitel této nemocnice, doc. MUDr. Václav Rýznar, CSc., MBA. Expertní posouzení stavebně-technického stavu objektů současného areálu KNTB pak zpracoval znalec v oblasti stavebnictví, Ing. Zdeněk Havel.

Všichni experti potvrdili, že modernizace Krajská nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně je pro Zlínský kraj - oficiální stránka levnější a bezpečnější variantou, jak docílit razantního zlepšení podmínek pro pacienty i zdravotníky. Shodli se také na tom, že investiční záměr výstavby nové nemocnice ve Zlíně-Malenovicích představuje soubor natolik závažných rizik a nejasností, že doporučují rekonstrukci a modernizaci KNTB v současném areálu podle generelu z období po roce 2008.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Beitl byl položen dotaz

Eurokomisař

Pořád se tu mluví o eurokomisaři. Mě by zajímalo, v čem je pro nás lidi tato funkce důležitá? A jestli je, proč se diskutuje o tom, kdo jej nominuje víc, než o tom, kdo bude nominovaný? Fakt si myslíte, že nezkušená Nerudová je dobrá volba? Proč třeba nenominujete nějakého nestranného kandidáta, kte...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Laudát (KAN): Francie – nebylo otázkou jestli, ale kdy

15:14 Laudát (KAN): Francie – nebylo otázkou jestli, ale kdy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vyhlášení předčasných voleb ve Francii