Senátor Valenta: Jednání o věznici se nesmí zadrhnout

19.03.2018 11:10

Komentář na facebookovém profilu k řešení rekonstrukce bývalé věznice v Uherském Hradišti

Senátor Valenta: Jednání o věznici se nesmí zadrhnout
Foto: Jonáš Kříž
Popisek: Senátor Ivo Valenta za Soukromníky

I přesto, že jsme v případě řešení rekonstrukce bývalé věznice v Uherském Hradišti dosáhli historického pokroku, rozhýbat složité soukolí vztahů a problémů dá ještě pořádně zabrat. Přestože Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (UZSVM) má již od konce minulého roku dokončenu rozsáhlou studii využitelnosti bývalé věznice pro státní instituce, vše se v tuto chvíli zadrhlo na nepochopení memoranda, které v souvislosti s budováním muzea totality podepsal stát, město, kraj a okresní soud.

UZSVM totiž po městu i kraji požaduje, aby se finančně podílely na vybudování muzea totality. Nikoliv však veřejného prostranství nebo vlastní expozice, s čímž obě samosprávy původně počítaly, ale přímo na nákladech, které jsou spojené s vlastní rekonstrukcí věznice.

Jsem proto rád, že na jednání, které jsme svolali společně s uherskohradišťským starostou Stanislav Blaha, došlo k vyjasnění tohoto nedorozumění. Budeme muset teď společně jak na úrovni města, tak kraje dosáhnout konsensu a najít všestranně přijatelné řešení. Nesmíme dovolit, aby se teď příprava rekonstrukce věznice zadrhla na penězích a zbytečném handrkování.

Nabídl jsem proto městu, kraji i UZSVM, že budu i nadále napomáhat u vzájemného vyjednávání a budu nápomocen při hledání řešení. Byla by škoda, kdyby se vše teď mělo zadrhnout na schopnosti města, kraje i státu definovat finanční prostředky, které jsou připraveni investovat do rekonstrukce věznice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Chceme všestranně podpořit pracující rodiny s dětmi a stimulovat porodnost

6:23 Rozvoral (SPD): Chceme všestranně podpořit pracující rodiny s dětmi a stimulovat porodnost

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci…