Senátor Valenta: Kdy naučíme děti zdravě jíst?

09.11.2017 6:34

Vzpomínám si na to jako dnes, když jsem v Senátu brojil proti přijetí „pamlskové vyhlášky“ a varoval jsem před tím, že likvidační regulace školních bufetů povede k tomu, že děti si stejně budou oblíbené nápoje a jídla kupovat v obchodech nebo nosit z domu.

Senátor Valenta: Kdy naučíme děti zdravě jíst?
Foto: Jonáš Kříž
Popisek: Senátor Ivo Valenta za Soukromníky

A také se tak stalo a děje na mnoha místech v naší zemi. Bufety přežily jen málokde a místo osvěty a výchovy dětí ke správním stravovacím návykům je zde zbytečná „čokoládová prohibice“. A přece všichni dobře víme, že dětem právě nejvíce chutná to pomyslné zakázané ovoce. Jsem rád, že si některé školy našly alespoň cestu kooperace se školními jídelnami. Ale i tak jsem pořád přesvědčený o nemyslnosti „pamlskové vyhlášky“. Místo zákazů by naopak ministerstvo školství mělo začít systematicky měnit podmínky školního stravování, které na mnoha školách zůstaly v archaické podobě minulého století. Buchtičky s krémem, maso bez chuti a hnědá omáčka na deset způsobů. A pak se divíme, že nám děti utíkají do obchůdků čokoládovou tyčinku a kofolu.

Senátor Ivo Valenta

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…