Senátor Valenta: Konec nočních zábav?

28.09.2016 19:56

Neuvěřitelné! Vláda hodila přes palubu všechny spolky a další pořadatele akcí nejen ve městech, ale také na venkově. Od 1. října totiž zásadním způsobem změnila pravidla, podle kterých může radnice zkrátit dobu nočního klidu.

Senátor Valenta: Konec nočních zábav?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Ivo Valenta

Tzv. policejní hodina začíná platit každý den ve 22 hodin. Kdo chce pořádat akci déle, bude muset tuto akci výslovně dostat přímo do textu obecně závazné vyhlášku. A tu musí předem schválit zastupitelstvo. Podle mne je to neuvěřitelně hloupý zásah do kulturního života na Slovácku. Vláda příšerným způsobem svázala ruce všem pořadatelům kulturních i společenských akcí a navíc udělala z každého starosty hlupáka, který nedokáže posoudit, jestli je akce v zájmu obyvatel, nebo není. Vítám, že ministerstvo vnitra přispěchalo alespoň s nějakou pomocí a metodickou nápovědou, ale obávám se, že úředníci v Praze vůbec nedomysleli, jak moc práce přidělají každé sebemenší obcí, která se stará o kulturní život v obci. Obce budou mít zase jenom další starosti navíc. A pořadatelé jako myslivci, sportovci nebo folkloristi tak budou muset velmi dopředu plánovat, jestli budou chtít udělat nějakou noční akci. Možná by stálo za to, aby obce si do vyhlášek zanesly, že zkrácení nočního klidu bude preventivně celé léto a každý páteční a sobotní večer. Myslím si, že by to byla ta správná odpověď na nesmyslnou pražskou regulaci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.